Etusivu
Olobot - Terveys ja lääketieteellisen tiedon voit luottaa

Skitsofrenia lapsilla

Mikä on skitsofrenia?

Skitsofrenia on yksi vaikeimmista kaikkien mielenterveyden häiriöt. Se on vakava, krooninen, ja poistamalla häiriöitä aivoissa, joka aiheuttaa vääristynyt ajattelu, outoja tunteita, ja epätavallinen käyttäytyminen ja kielen käyttöä ja sanoja.

Mikä aiheuttaa skitsofreniaa?

Ei ole tiedossa yksittäinen syy vastuussa skitsofrenia. Uskotaan, että kemiallinen epätasapaino aivoissa on perinnöllinen tekijä, joka on välttämätön skitsofrenia kehittämiseksi. On kuitenkin todennäköistä, että monet tekijät-geneettinen, käyttäytymis-, ja ympäristön-osansa tämän taudin kehitystä.

Skitsofrenia katsotaan multifactorially perinnöllinen. Monitekijäinen perintö tarkoittaa, että "monet tekijät" ovat mukana. Tekijät ovat yleensä sekä geneettiset ja ympäristötekijät, jossa yhdistelmä geenejä molemmat vanhemmat, lisäksi tuntematon ympäristötekijät, tuottaa piirre tai sairaus. Usein toisen sukupuolen (joko uroksen tai naaraan) vaikuttaa useammin kuin toinen monitekijäinen ominaisuuksia. Siellä näyttää olevan eri raja ilmaisun, mikä tarkoittaa, että yksi sukupuoli on todennäköisesti osoittaa ongelman yli toisen sukupuolen. Hieman enemmän uroksia kehittää skitsofrenia lapsuudessa, mutta jonka nuoruus, skitsofrenia vaikuttaa miesten ja naisten tasa-arvoisesti.

Ketä skitsofrenia?

Skitsofrenia on harvinaista alle 12-vuotiaiden vaikea tunnistaa alkuvaiheessa. Äkillinen psykoottisia oireita skitsofrenian esiintyy usein keskellä myöhään nuoruusiässä. Tilastot osoittavat, että skitsofrenia vaikuttaa noin 2,7 miljoonaa ihmistä. Syntynyt lapsi perheeseen yhden tai useamman perheenjäsenen vaikuttaa skitsofrenian on suurempi mahdollisuus sairastua skitsofreniaan kuin syntynyt lapsi perheeseen, jolla ei ole historiaa skitsofrenian.

Kun henkilö on diagnosoitu skitsofrenia perheessä, mahdollisuus sisarus myös diagnosoitu skitsofrenia on 7-8 prosenttia. Jos vanhempi on skitsofrenia, mahdollisuus lapsella olisi sairaus on 10 prosenttia. Riskit kasvavat useiden vaikuttaa perheenjäseniä.

Mitkä ovat skitsofrenian oireita?

Lapsilla, joilla on skitsofrenia, käyttäytymisen muutokset voivat tapahtua hitaasti, ajan myötä, tai on äkillinen. Lapsi voi vähitellen enemmän ujo ja peruutuksista. Ne voivat alkaa puhua outoja ideoita tai pelkoja ja alkaa takertua enemmän vanhemmille. Yksi häiritsevä ja hämmentävä ominaisuudet skitsofrenian on äkillistä sen psykoottisia oireita. "Psykoottinen" viittaa ajatuksia, käsityksiä tai tunteet, jotka karkeasti vääristyneeseen todellisuudesta. Seuraavat ovat yleisimpiä oireita skitsofrenian. Kuitenkin jokainen lapsi voi kokea oireita eri.

Varhaisia ​​varoitusmerkkejä skitsofrenian lapsilla voi sisältyä:

 • Vääristynyt käsitys todellisuudesta (vaikeus kertoo unelmia todellisuudesta)

 • Sekaannukset (eli sekava televisio todellisuuden kanssa)

 • Yksityiskohtaiset ja outo ajatuksia ja ideoita

 • Epäluuloisuutta ja / tai paranoia (pelokkuus, että joku, tai jotain, on menossa vahingoittaa heitä)

 • Aistiharhoja (näkö, kuulo, tai tuntoharhat eivät ole todellisia, kuten kuulla ääniä kertoa heille tehdä jotain)

 • Harhaluuloja (ideoita, jotka vaikuttavat todellisilta, mutta eivät perustu todellisuudessa)

 • Extreme moodiness

 • Vaikea ahdistuneisuus ja / tai pelokkuus

 • Litteä vaikuttaa (puute tunteiden ilmaisua puhuessaan)

 • Vaikeus suorittamisessa koulutyössä

 • Sosiaalinen vetäytyminen (vakavia ongelmia saada ja pitää ystäviä)

 • Sekavaa tai catatonic käyttäytymistä (yhtäkkiä tulossa levoton ja sekava, tai istuu ja tuijottaa, kuin jos immobilisoitu)

 • Outoa käyttäytymistä (eli vanhempi lapsi voi taantua merkittävästi ja alkaa toimivat kuin nuorempi lapsi)

Skitsofrenian oireita ovat usein luokiteltiin positiivisiksi (oireita kuten harhaluuloja, hallusinaatioita, ja outo käytös), negatiivinen (oireet, kuten taulu vaikuttaa, peruuttamista, ja emotionaalinen reagoimattomuus), sekavaa puhetta (mukaan lukien puheen, joka on käsittämätöntä), ja sekavaa tai katatoninen käyttäytymisen (myös merkitty mielialan vaihtelut, äkillinen aggressio tai sekavuutta, seuraa äkillinen motionlessness ja tuijottaa). Skitsofrenian oireita lapsilla ovat samankaltaisia ​​kuin aikuisilla, mutta lapset, useammin (80 prosenttia diagnosoitujen tapausten), kokemusta kuulo hallusinaatioita ja tyypillisesti eivät koe harhaluuloja tai muodollisen ajattelun häiriöt kunnes midadolescence tai vanhempi. Skitsofrenian oireita saattavat muistuttaa muita ongelmia tai psykiatrisia sairauksia. Aina neuvoa lapsesi terveydenhuollon tarjoaja diagnoosin.

Miten skitsofrenia diagnosoidaan?

Skitsofrenia lapsilla ja nuorilla diagnosoidaan tavallisesti lasten ja nuorten psykiatri. Muut mielenterveyden ammattilaiset yleensä osallistua loppuun kattavan mielenterveyden arviointi, jossa määritetään hoito on yksilöllisempää tarpeisiin.

Skitsofrenian

Erityiset Skitsofrenian päätetään lapsesi terveydenhuollon tarjoaja perustuu:

 • Lapsen ikä, yleistä terveyttä, ja sairaushistoria

 • Taudin levinneisyys

 • Tyyppi skitsofrenian

 • Lapsesi toleranssin erityinen lääkitys tai hoitojen

 • Odotukset taudinkulku

 • Mielipiteesi tai mieluummin

Skitsofrenia on merkittävä psykiatrinen sairaus. Skitsofrenian on monimutkainen. Yhdistelmää hoitoja on usein tarpeen täyttää yksilöllisen tarpeet lapsi tai nuori skitsofreniaan. Kohtelun tarkoituksena on vähentää oireita häiriö. Tyypit hoito, joka voi olla hyödyllistä lapselle tai nuorelle skitsofrenia voi sisältyä:

 • Lääkehoito (kutsutaan myös psychopharmacological hallinta; vähentää skitsofrenian oireita), mukaan lukien seuraavat:

  • Psykoosilääkkeet (aiemmin tunnettu nimellä "neuroleptit") ovat lääkkeitä, jotka sitoutuvat oireita psykoottisen sairauden, mutta eivät paranna sairautta. Tämä erikoistunut luokan lääkkeitä voi vähentää oireita tai lievittää oireita, ja sitä käytetään pääasiassa hoitoon läpitunkevaa, tunkeileva, ja häiritsevät ajatukset henkilön skitsofreniaan. Ne on suunniteltu auttamaan minimoimaan vakavuus harhaluuloja ja aistiharhoja lapsi kokee.

  • Mielialaa stabiloivat aineet, kuten litium-tai valproiinihapon, erityisesti alkuvaiheessa sairauden jakson

 • Yksilön ja perheen psykoterapia (mukaan lukien hakemusta tukeva, kognitiivinen ja behavioraalinen terapia)

 • Erikoistunut koulutus-ja / tai suunnitelmalliseen toimintaan ohjelmia (esim. sosiaalisten taitojen koulutus, ammatillinen koulutus, puheen ja kielen terapia)

 • Omatoimisuus ja tukiryhmien

Ennaltaehkäisy skitsofrenian

Ehkäisevät toimenpiteet vähentämään skitsofrenian ei tällä hetkellä tunneta. Kuitenkin tunnistaminen ja varhainen puuttuminen voi parantaa elämänlaatua kokema lasten ja nuorten skitsofrenian. Lisäksi hoito onnistuu parhaiten, kun oireet ensimmäisen psykoosijakson käsitellään oikein ja nopeasti. On ratkaisevan tärkeää lapsi tai teini, joka on määrätty lääkitys hoitoon skitsofrenian pysyä kiinnittynyt hoito. Annoksina ja eri lääkkeet voivat joutua muuttamaan ajoittain, jotta tehokkuutta. Aina neuvoa lapsesi terveydenhuollon tarjoaja lisätietoja.Etusivu  >  Skitsofrenia  >  Oireet & Diagnoosi  >  Skitsofrenia lapsilla