Etusivu
Olobot - Terveys ja lääketieteellisen tiedon voit luottaa

Tietokonetomografia (CT tai CAT) skannauksen rintakehän

(Rinta CT Scan, rintakehä CT, CT rintakehän)

Menettely yleiskatsaus

Tietokonetomografia (CT tai CAT scan) on noninvasive diagnostisen kuvantamisen menettely, joka käyttää yhdistelmää röntgenkuvat ja tietotekniikka tuottaa sekä vaaka-ja pystysuunnassa poikkipinta-kuvia (usein kutsutaan viipaletta) kehon. CT näyttää yksityiskohtaisia ​​kuvia tahansa kehon osaa, kuten luut, lihakset, rasva ja elimiä. TT ovat yksityiskohtaisempia kuin tavalliset röntgenkuvat.

Standardin röntgenkuvat, säteen energian tavoitteena on ruumiinosa tutkitaan. Kilven takana runko-osa kaappaa muunnelmia energia säteen sen jälkeen, kun se läpäisee ihon, luu-, lihas-ja muiden kudosten. Vaikka paljon tietoa voidaan saada tavallinen x-ray, paljon yksityiskohtia noin sisäelinten ja muiden rakenteiden ei ole käytettävissä.

Vuonna tietokonetomografia, x-ray palkki liikkuu ympyrän ympäri kehoa. Tämä mahdollistaa monia erilaisia ​​näkemyksiä saman elimen tai rakenteen. X-ray tiedot lähetetään tietokoneeseen, joka tulkitsee x-ray tiedot ja näyttää sen kaksiulotteinen (2D) muodossa seurata.

TT voidaan tehdä tai ilman "kontrasti". Kontrasti tarkoittaa ainetta otetaan suun kautta tai pistoksena laskimoon (IV) linja, joka aiheuttaa erityistä elimen tai kudoksen tutkitaan nähtäväksi selvemmin. Kontrasti tutkimukset saattavat vaatia sinua paastota tietyn ajan ennen menettelyn. Lääkäri ilmoittaa tästä ennen menettelyn.

TT rinnassa voi tarjota enemmän yksityiskohtaista tietoa elinten ja rakenteiden sisällä rinnassa kuin tavalliset röntgenkuvat rinnassa, mikä antaa lisätietoja liittyviä vammoja ja / tai sairauksien rinnassa (rinta) elimiin.

TT rinnassa voidaan käyttää myös visualisoida sijoittaminen neuloja aikana koepaloja rintakehä elinten tai kasvaimia, tai sen aikana toive (peruuttamisoikeus) nestettä rinnassa. TT rinnassa ovat käyttökelpoisia seurattaessa kasvaimia ja muita sairauksia rinnassa ennen ja jälkeen hoidon.

Muista asiaan liittyvistä menettelyistä, jotka voidaan diagnosoida ongelmia keuhkojen ja hengitysteiden kuuluvat bronkoskopia, bronchography, rinnassa läpivalaisu, keuhkoröntgen, rinnassa ultraääni, keuhko koepala, keuhkokartta, mediastinoscopy, oximetry, PEF mittaus, positroniemissiotomografia ( PET) skannaus, keuhkopussin koepala, keuhkojen varjoainekuvaus, keuhkojen toimintakokeiden, poskiontelo x-ray, ja thoracentesis.

Syyt menettelyn

Rinnassa sisältää elimet hengitys-ja verenkiertoelimistön sekä ruokatorven (ontto putki lihas ulottuu alla kielen vatsaan). CT rinnassa voidaan suorittaa arvioimiseksi rinnassa ja sen elinten kasvaimet ja muut vauriot, vammat, intratorakaalisen verenvuoto, infektiot, selittämätön rintakipu, esteitä, tai muiden sairauksien, erityisesti silloin, kun toinen tyyppi tarkastelun perusteella, kuten röntgenkuvat tai lääkärintarkastus, ei ole ratkaiseva.

CT rinnassa voidaan myös käyttää arvioimaan hoidon vaikutuksia rinta kasvaimia. Toinen käyttö rinnassa CT on antaa opastusta koepaloja ja / tai pyrkimys kudosta rinnassa.

Voi olla muitakin syitä lääkärin suositella CT rinnassa.

Riskit menettelyn

Haluat ehkä kysyä lääkäriltä noin säteilyn määrä käyttää aikana CT menettelyn ja riskit liittyvät omaan tilanteeseen. Se on hyvä ajatus pitää kirjaa oman historiaa säteilyaltistuksen, kuten edellinen TT ja muita röntgenkuvat, jotta voit ilmoittaa lääkäriin. Riskejä säteilyaltistuksen voi liittyä kumulatiivinen määrä röntgentutkimusten ja / tai hoitojen aikana pitkään.

Jos olet raskaana tai epäilet, että saatat olla raskaana, sinun tulee ilmoittaa lääkärin. Säteilyaltistus raskauden aikana voi aiheuttaa sikiövaurioita.

Jos sen sijaan väriaine on käytetty, on olemassa riski, f tai allerginen reaktio väriaine. Tutkimukset osoittavat, että kahdeksankymmentä viisi prosenttia väestöstä ei koe haittavaikutus alkaen jodivarjoaineiden, mutta sinun täytyy antaa lääkärin tietää, jos sinulla on joskus ollut reaktio jollekin kontrasti väriaine, ja / tai munuaisvaivoja. Raportoitiin äyriäiset allergia ei pidetä vasta-jodivarjoaineiden.

Potilaat, joilla on munuaisten vajaatoiminta tai muu munuaissairaus tulee ilmoittaa lääkärilleen. Joissakin tapauksissa, kontrasti väriaine voi aiheuttaa munuaisten vajaatoimintaa, erityisesti jos henkilö on ottaa Glucophage (diabeettinen lääkitys). Vaikutukset munuaissairaus ja varjoaine ovat herättäneet lisääntynyt huomiota viime vuosikymmenen aikana, kuten potilailla, joilla on munuaissairaus ovat alttiimpia munuaisvaurioita jälkeen kontrastia altistuksen.

Voi olla muitakin riskejä riippuen sinun lääketieteen tauti. Muista keskustella kyseisten lääkärin kanssa ennen menettelyn.

Tietyt tekijät tai sairaudet voivat häiritä tarkkuudella CT rinnassa. Näitä tekijöitä ovat, mutta eivät rajoitu niihin, seuraavat:

 • metalliesineitä sisällä rinnassa, kuten kirurginen leikkeitä tai sydämentahdistin

 • Lävistykset rinnassa

 • bariumpitoisuus ruokatorven viime barium tutkimus

Ennen menettelyn

 • Lääkäri selittää rinnassa CT menettelyä sinulle ja tarjota sinulle mahdollisuuden esittää kysymyksiä, että saatat olla.

 • Jos menettely liittyy käytön kontrasti väriaine, sinua saatetaan pyytää allekirjoittamaan suostumuslomake, joka antaa luvan tehdä menettelyä. Lue lomake huolellisesti ja kysyä jos jokin asia on epäselvä.

 • Ilmoita teknologi jos sinulla on joskus ollut reaktio jollekin kontrasti väriaine, tai jos olet allerginen jodi.

 • Yleensä ei ole olemassa paasto vaatimusta ennen CT, ellei toisin väriaine on tarkoitus käyttää. Lääkäri antaa sinulle erityisiä ohjeita etuajassa, jos kontrasti on tarkoitus käyttää, ja jos sinun tulee pidättää ruokaa ja juomaa.

 • Ilmoita teknologi jos olet raskaana tai epäilet olevasi raskaana.

 • Ilmoita teknologi jos sinulla on lävistyksiä rintaan ja / tai vatsan alueelle.

 • Pukeutua vaatteisiin, jotka sallivat pääsyn alueelle tai jotka ovat helposti poistettavissa.

 • Perustuu sinun lääketieteen tauti, lääkärisi voi pyytää muita erityisiä valmistelua.

Menettelyn aikana


Tomografiin

Rintakehän CT voidaan suorittaa avohoidossa tai osana vierailustasi sairaalassa. Menettelyt voivat vaihdella tauti ja lääkäri käytäntöjä.

Yleensä rinnassa CT seuraa tätä prosessia:

 1. Sinua pyydetään poistamaan mitään vaatteita, koruja tai muita esineitä, jotka voivat häiritä menettelyä.

 2. Jos sinua pyydetään poistamaan vaatteet, sinulle annetaan puku pukeutua.

 3. Jos olet saada menettely tapahtuu kontrastin, laskimoon (IV) Linja otetaan käyttöön vuonna käden tai käsivarren injektioneste on kontrasti väriaine. Suullisesti sijaan sinulle annetaan nesteen kontrasti valmiste niellä.

 4. Tulet nukkua selällään kädet pään yläpuolella on skannaus taulukon, joka liukuu suuri, pyöreä aukko skannaus koneen. Tyynyt ja hihnat voidaan käyttää liikkumisen estämiseksi menettelyn aikana.

 5. Teknologi on toisessa huoneessa, jossa skanneri hallintalaitteet on sijoitettu. Kuitenkin sinun tulee olla jatkuvasti näkyvissä teknologi ikkunan läpi. Kaiuttimet sisällä skanneri mahdollistaa teknologi kommunikoida ja kuule. Sinulla on puhelu-painiketta niin, että voit antaa teknologi tietää, jos sinulla on ongelmia menettelyn aikana. Teknologi tarkkailevat sinua aina ja tulee olemaan jatkuvassa yhteydessä.

 6. Koska skanneri alkaa pyöriä ympärilläsi, röntgenkuvat kulkevat kehon lyhyen määriä aikaa. Kuulet klikkaamalla ääniä, jotka ovat normaaleja.

 7. Röntgenkuvat imeytyy kudoksiin tulevat esiin skannerin ja lähetetään tietokoneeseen. Tietokone muuttaa informaation kuva on tulkinnut radiologi.

 8. On tärkeää, että pysyt hyvin vielä menettelyn aikana. Saatat pyydetään pidätä hengitystä eri aikoina menettelyn aikana.

 9. Jos kontrasti väriaine on käyttämäsi menettely, sinut poistetaan skannerista jälkeen ensimmäiset skannaa on saatu päätökseen. Toinen sarja skannaa tehdään, kun kontrasti väriaine on annettu.

 10. Jos kontrasti väriaine on käyttämäsi menettely, saatat tuntea joitakin vaikutuksia, kun väriaine ruiskutetaan IV linjan. Haitallisia vaikutuksia ovat punoitus tunne, suolainen tai metallinen maku suussa, lyhyt päänsärkyä tai pahoinvointia ja / tai oksentelua. Nämä vaikutukset kestävät yleensä muutaman hetken.

 11. Sinun tulisi ilmoittaa teknologi jos tunnet hengitysvaikeuksia, hikoilu, tunnottomuus, tai sydämentykytyksiä.

 12. Kun menettely on saatettu päätökseen, sinut poistetaan skannerista.

 13. Jos IV linjan lisättiin varten varjoaineen, rivi poistetaan.

 14. Sinua saatetaan pyytää odottamaan lyhyen aikaa kun radiologin tutkii skannaukset varmista, että ne ovat selkeitä.

Vaikka CT menettely itse ei aiheuta kipua, joilla on maata edelleen pituuden menettely saattaa aiheuttaa epämukavuutta tai kipua, erityisesti, kun kyseessä on viime vamman tai invasiivinen toimenpide, kuten leikkaus. Teknologi käyttää kaikki mahdolliset mukavuuden toimenpiteitä ja menettelyn loppuun niin nopeasti kuin mahdollista eikä mitään epämukavuutta tai kipua.

Kun menettely

Jos kontrasti väriaine on käytetty aikana menettelyn, saatat seurata aikaa varten haittavaikutuksia tai reaktioita kontrasti väriaine, kuten kutinaa, turvotusta, ihottumaa tai hengitysvaikeuksia.

Jos havaitset kipua, punoitusta ja / tai turvotus IV sivuston jälkeen palaat kotiin jälkeisinä menettelyä, ilmoita asiasta lääkärisi koska tämä voi olla merkki infektio tai muu reaktio.

Jos sinulle on annettu vastoin suun, saattaa ilmetä ripulia toimenpiteen jälkeen.

Muuten ei ole mitään erityistä millaista hoitoa tarvitaan jälkeen CT rinnassa. Asiakas voi jatkaa tavanomaista ruokavaliotasi ja toimintaa ellei lääkäri neuvoo sinua eri tavalla.

Lääkärisi voi antaa sinulle lisää tai vaihtoehtoiset ohjeet toimenpiteen jälkeen, riippuen erityisesti tilanteeseen.

Online-resursseja

Sisältö ehdolla tähän on vain tiedoksi, ja ei ollut suunniteltu diagnosoida tai hoitaa terveysongelma tai sairaus, tai korvata lääkärin hoitoon saat lääkäriltäsi. Kysy lääkäriltä kysymyksiä tai huolenaiheita sinulla voi olla koskien sairaus.

Tämä sivu sisältää linkkejä muihin sivustoihin tietoa tämän menettelyn ja terveyteen liittyvät sairaudet. Toivomme, että löydät näiltä sivuilta apua, mutta muistathan emme valvo eikä hyväksy esitettyjä tietoja näistä Web-sivustoista, eivätkä nämä sivustot tue tiedot täällä.

European College of rinnassa lääkärit

Euroopan Lung Association

National sydän-, keuhko-ja veri-instituutin (NHLBI)

National Institutes of Health (NIH)

National Library of Medicine

Röntgen Society of North America

Etusivu  >  Sydän, veri ja verenkierto  >  Tietokonetomografia (CT tai CAT) skannauksen rintakehän