Etusivu
Olobot - Terveys ja lääketieteellisen tiedon voit luottaa

Röyhtäily

Mikä on röyhtäily?

Röyhtäily, tai röyhtäily, on karkotus kaasun mahasta ulos suun kautta. Koska kaasu pakenee, se tuottaa ominaisuus äänen tunnetaan röyhtäyttää tai syytää. Yleisin syy röyhtäily on nielemisvaikeuksia ilmaa.

Niellä ilmaa ja röyhtäilyä ovat luonnonilmiöt, jotka johtuvat syöminen tai juominen liian nopeasti. Purukumi tai juominen hiilihappoa sisältävät juomat voivat myös ottaa käyttöön ilmaa mahassa ja aiheuttaa röyhtäilyä. Koska vastasyntyneet usein nielemään ilmaa syötettäessä, röyhtäily tai röyhtäily on normaalia, kun ne on syötetty. Teko röyhtäily vauvan auttaa lievittämään aiheuttama haitta niellä ilmaa.

Sen lisäksi, että nielty ilma, monia erilaisia ​​ruoansulatuskanavan sairauksien ja sairaudet voivat aiheuttaa röyhtäilyä. Röyhtäily voi esiintyä sairauksia, jotka hidastavat ruoansulatusta, kuten gastroparesis (viivästynyt mahalaukun tyhjentymistä), ja mekaanisia esteitä, kuten pylorusstenoosin tukos (tukos välillä mahalaukun ja ohutsuolen). Raskaana olevat naiset voivat myös kokea röyhtäily johtuu hormonaalisia muutoksia, jotka hidastavat ruoansulatusta.

Röyhtäily voi johtua myös sairauksista, jotka heikentävät normaalia ruoansulatuskanavasta muilla tavoin, kuten happo refluksi, hiatushernia tai mahahapon puute. Näissä tapauksissa, röyhtäily voi esiintyä usein aterian jälkeen, ja se voi tulla krooninen.

Röyhtäily on harvoin liittynyt hätätapaus. Hakeudu heti lääkärin hoitoon (soita 911), jos röyhtäily liittyy vaikea vatsakipu, rintakipu, jatkuvaa pahoinvointia ja oksentelua tai korkea kuume.

Jos röyhtäily on jatkuvaa tai aiheuttaa sinulle huolta, on viipymättä haettava lääkinnällistä hoitoa.

Oire

Mitä muita oireita voi esiintyä röyhtäilyä?

Röyhtäily voi liittyä muita oireita, riippuen perussairauden, häiriö tai sairaus. Oireita, jotka usein vaikuttavat ruoansulatuskanavan mahdollista myös muiden kehon järjestelmiä.... Lue lisää röyhtäily oireita

SYYT

Mikä aiheuttaa röyhtäilyä?

Röyhtäily on karkotus ilman ruoansulatuskanavasta, useimmiten kuin normaali reaktio niellä ilmaa vatsassa. Everyday tapoja ja käyttäytymismalleja, jotka kannustavat nieleminen ilmaan ovat pääsyitä röyhtäilyä.... Lue lisää röyhtäily syitä

Lisää artikkeleita

Etusivu  >  Ruoansulatuselimistö  >  Röyhtäily - Oireet, syyt, hoidot