Etusivu
Olobot - Terveys ja lääketieteellisen tiedon voit luottaa

Kohdunpoisto menettely

(Poistaminen Kohtu)

Menettely yleiskatsaus

Mikä on kohdunpoisto?

Kohdunpoisto on kirurginen poisto kohtuun. Eri osat kohtu, sekä muissa elimissä, voidaan poistaa samanaikaisesti.

Tyypit kohdunpoisto ovat:

 • Yhteensä kohdunpoisto. Sisältää poistamisen koko kohtu, kuten silmänpohjan (osa kohtu edellä aukkojen munanjohtimet), ja kohdunkaula, mutta ei putkia tai munasarjat. Tämä on yleisin kohdunpoisto.

 • Kohdunpoisto salpingo-ooforektomia. Sisältää poistamalla yksi tai molemmat munasarjat ja munanjohtimet, yhdessä kohtuun.

 • Radikaali kohdunpoisto. Sisältää poistaminen kohtu-, kohdunkaula-, yläosa vagina, suurin osa kudosta, joka ympäröi kohdunkaula lantio-onteloon, ja se voi sisältää poiston lantion imusolmukkeiden. Tämä on tehty joissain tapauksissa syöpä.

 • Supracervical kohdunpoisto (osittainen tai välisumman kohdunpoisto). Osa ruumiista on poistettu kohtu jättäen kohdunkaula ennallaan

Sen lisäksi, että eri hysterectomies, on olemassa erilaisia ​​kirurgisia tekniikoita käytetään suorittamaan kohdunpoisto. Kirurgiset kohdunpoisto tekniikoita ovat:

 • Vatsan kohdunpoisto. Kohtu on poistettu kautta vatsan kautta leikkaushaavaan noin kuusi-kahdeksan tuumaa pitkä. Tämä menettely on yleisimmin käytetty silloin, kun munasarjat ja munanjohtimet ollaan poistamassa, kun kohtu on suurennettu, tai kun tauti on levinnyt lantio-onteloon, kuten endometrioosi tai syöpä. Tärkein leikkaushaavan voidaan tehdä joko pysty-, navasta alaspäin häpyluun tai vaakasuunnassa, yläreunassa häpy hiusraja.

 • Emättimen kohdunpoisto. Kohtu on poistettu kautta emättimen aukon. Tämä menettely on useimmiten käytetään tapauksissa kohdun laskeuman, tai kun emättimen korjaukset ovat tarpeen liittyvät sairaudet. Ei ulkoista tehdään viilto, mikä tarkoittaa, ettei näkyviä arpia.

 • Laparoscope-avusteinen emättimen kohdunpoisto. Emättimen kohdunpoisto suoritetaan tuella laparoscope, ohut, joustava putki, joka sisältää videokameran. Ohuet putket kautta työnnetään pieniä viiltoja vatsan lähellä napa. Kohtu poistetaan sitten kohdissa läpi laparoscope putken tai emättimen kautta.

Tyyppi kohdunpoisto suoritettu ja tekniikkaa käytetään suorittamaan menettely päätetään lääkärin, joka perustuu teidän tilanteeseen.

Naisille, jotka eivät ole vielä saavuttaneet vaihdevuodet, joiden kohdunpoisto tarkoittaa, että kuukautiset eivät enää tapahdu, eikä raskaus on mahdollista.

Mitkä ovat naisten lantion elimiä?

Kuva anatomian naisen lantion alueella

Elinten ja rakenteiden naisen lantion ovat:

 • Kohdun limakalvoon. Kohdun limakalvo

 • Kohtuun. Kutsutaan myös kohdun, kohtu on ontto, päärynän muotoinen elin sijaitsee naisen alavatsan, välillä virtsarakon ja peräsuolen. Kohtu irtoaa vuori joka kuukausi kuukautisten aikana, ellei hedelmöittynyt munasolu (munasolu) tulee istutettu ja raskaus seuraa.

 • Munasarjat. Kaksi naisten sukuelimiä sijaitsee lantion, jossa munasolujen (munasolut) kehittää ja tallennetaan ja jossa naisten sukupuolihormonit estrogeenin ja progesteronin tuotetaan

 • Kohdunkaula. Alempi, kapea osa kohdun välissä virtsarakon ja peräsuolen, joka muodostaa kanavan, joka avautuu emättimeen, joka johtaa kehon ulkopuolella

 • Vagina. Käytävää, jonka kautta neste kulkee ulos elimistöstä kuukautisten aikana. Kutsutaan myös "synnytyskanavassa," vagina yhdistää kohdunkaula ja ulkosynnyttimet (ulkoisten sukuelinten).

 • Häpy. Ulkoinen osa naisen sukuelimet

Syyt menettelyn

Syyt suorittamiseksi kohdunpoisto ovat, mutta eivät rajoitu niihin, seuraavat:

 • Sidekudoskasvainten (nonmalignant kasvaimet)

 • Endometrioosi (sairaus, jossa kohdun limakalvon solut kasvavat ulkopuolella kohtuun, liittäen itsensä muihin elimiin lantion pesillä, jolloin krooninen lantion kipu, kipu seksin aikana, ja pitkittynyt tai voimakas verenvuoto)

 • Epänormaali kohdun verenvuoto (tämä johtuu usein endometriumhyperplasia, yli-paksuuntuminen kohdun limakalvon, jotka voivat aiheuttaa epänormaalia verenvuotoa)

 • Cancer (kohdunkaulan, munasarjojen tai kohdun limakalvon syöpä on diagnoosin noin kymmenen prosenttia hysterectomies)

 • Tukkeutuminen virtsarakossa tai suolistossa kohtuun tai kasvun

Kohdunpoisto voidaan suorittaa myös silloin, kun kohdun laskeuman (kohtu putoaa alas emättimeen) tapahtuu, tai läsnäolo krooninen lantion sairauksien, kuten lantion kipu tai lantion tulehduksellinen sairaus, joka ei reagoi muihin hoitoihin.

Voi olla muitakin syitä lääkärin suositella kohdunpoisto.

Riskit menettelyn

Kuten minkä tahansa kirurgisen, komplikaatioita voi esiintyä. Joitakin mahdollisia komplikaatioita ovat, mutta eivät rajoitu niihin, seuraavat:

 • Verenvuoto

 • Vahinko ureters (putket, jotka kuljettavat virtsaa munuaiset virtsarakon) ja virtsarakon

 • Infektio

 • Vahinko suoliston tai muita suoliston elimet

 • Vaikeuksia virtsaaminen tai virtsankarkailu

Naiset, jotka eivät ole saavuttaneet vaihdevuodet ennen kohdunpoisto saattaa ilmetä vaihdevuosien oireita kuten kuumia aaltoja, mielialan vaihtelut, ja emättimen kuivuus toimenpiteen jälkeen.

Mielialan vaihtelut, masennus, ja menetyksen tunteita seksuaalisen identiteetin voi tapahtua sen jälkeen kohdunpoisto.

Voi olla muitakin riskejä riippuen sinun lääketieteen tauti. Muista keskustella kyseisten lääkärin kanssa ennen menettelyn.

Ennen menettelyn

 • Lääkäri selittää kohdunpoisto menettelyä sinulle ja tarjota sinulle mahdollisuuden esittää kysymyksiä, että saatat olla.

 • Sinua pyydetään allekirjoittamaan suostumuslomake, joka antaa luvan tehdä menettelyä. Lue lomake huolellisesti ja kysyä jos jokin asia on epäselvä.

 • Lisäksi täydellinen anamneesi, lääkäri voi suorittaa täydellinen lääkärintarkastus varmistamaan olet terve ennen käynnissä menettely. Saatat tehdään verikokeita tai muita diagnostisia tutkimuksia.

 • Sinua pyydetään paastota kahdeksan tuntia ennen menettelyn, yleensä puolenyön jälkeen.

 • Jos olet raskaana tai epäilet, että saatat olla raskaana, sinun tulee ilmoittaa lääkärin.

 • Ilmoita lääkärin, jos olet herkkä tai allerginen jollekin lääkkeitä, jodi, lateksi, nauhalle tai anestesia-aineita (paikallinen ja yleinen).

 • Ilmoita lääkärin kaikista lääkkeistä (reseptiä ja over-the-counter) ja rohdosvalmisteita, joita käytät.

 • Ilmoita lääkäriin, jos sinulla on ollut verenvuototaipumus tai jos käytät jotakin antikoagulantti (veren-harvennus) lääkkeet, asetyylisalisyylihappo tai muita lääkkeitä, jotka vaikuttavat veren hyytymiseen. Se voi olla tarpeen voit lopettaa nämä lääkkeet ennen menettelyn.

 • Sinulle annetaan ohjeet siitä, miten puhdistaa suoliston ennen leikkausta.

 • Sinua voidaan kehottaa välttämään suihku ja tamponit päivänä menettelyn.

 • Sinut rauhoittaminen ennen päätösten leikkaussaliin ja olet unessa menettelyyn.

 • Ympäröivä alue leikkausalueen voidaan ajeltu.

 • Sinulle voidaan antaa antibioottia ottamaan päivää ennen menettelyn.

 • Järjestää joku auttaa ympäri taloa viikon tai kahden kuluttua olet sairaalasta.

 • Perustuu sinun lääketieteen tauti, lääkärisi voi pyytää muita erityisiä valmistelua.

Menettelyn aikana

Kohdunpoisto vaatii yleensä oleskelua sairaalassa. Menettelyt voivat vaihdella tauti ja lääkäri käytäntöjä.

Menettely vaihtelee menettely ja kirurgiset käytetty tekniikka.

Yleensä kohdunpoisto seuraa tätä prosessia:

 1. Sinua pyydetään poistamaan mitään koruja tai muita esineitä, jotka voivat häiritä menettelyä.

 2. Sinua pyydetään poistamaan vaatteet ja annetaan puku pukeutua.

 3. Laskimoon (IV) linja lisätään käsivarteen tai käsin.

 4. Sinut sijoitettu leikkauspöytä makaa selällään. Saat emättimen menettely, jalat sijoitetaan jalustimet.

 5. Anestesiologi jatkuvasti seurata sykettä, verenpainetta, hengitystä, ja veren happipitoisuus menettelyn aikana.

 6. Katetrin (ohut, kapea putki) on laitettu sisään virtsarakon valua virtsaan.

Vatsan kohdunpoisto

 1. Kuoren leikkausalueen puhdistuvat antiseptisellä liuoksella.

 2. Viilto tehdään pystysuunnassa navan häpyluun tai horisontaalisesti alavatsan. Kirurgi käy joka viilto on parempi teidän tilanteeseen ennen menettelyn.

 3. Jälkeen viilto on tehty kerrosten läpi ihon, lihasten ja muiden kudosten, lääkäri tutkii elinten ja muita rakenteita vatsan ja lantion.

 4. Kudokset yhdistää kohdun verisuonia ja muita rakenteita lantion tulee huolellisesti leikattu pois.

 5. Kohtu poistetaan, sekä mahdolliset muut rakenteet, kuten munasarjat, munanjohtimet ja kohdunkaula edellyttämällä tavalla tilanteesi.

 6. Viilto suljetaan kirurgisella silmukkaa tai niittejä.

Emättimen kohdunpoisto

 1. Alavatsan ja välilihan tullaan ajeltu ja puhdistetaan antiseptisellä liuoksella. Peräsuolen voidaan täynnä antiseptisistä kasteltu sieni.

 2. Speculum tulee työnnetään emättimeen levitä emättimen seinämien erilleen paljastaa kohdunkaula.

 3. Viilto tehdään emättimen lähellä kohdunkaula.

 4. Kudokset yhdistää kohdun verisuonia ja muita rakenteita lantion tulee huolellisesti leikattu pois.

 5. Kohtu poistetaan emättimen kautta. Jos tarpeen, ylimääräinen emättimen kudosten ja / tai muun kudoksen tai rakenteita voidaan poistaa.

 6. Avaus välilihan onteloon luotu poistamalla kohtu suljetaan silmukkaa. Emätin on täynnä antiseptisistä kasteltu sideharso.

Laparoscope-avusteinen emättimen kohdunpoisto

 1. Kuoren leikkausalueen puhdistuvat antiseptisellä liuoksella.

 2. Pieni viilto tehdään vatsan lähellä napa. Hiilidioksidi kaasu otetaan käyttöön vatsaan puhaltaa vatsaonteloon siten, että kohdun ja ympäröivien elinten voidaan helpommin näkyväksi. Riippuen siitä, minkä tyyppistä laparoscope käytetty, ylimääräisiä viillot voidaan tehdä vatsan sijoittaa muita kirurgisia instrumentteja.

 3. Leikkauspöytä on kallistettu niin, että pää on alempana kuin jalat. Tämä auttaa siirtymään muihin vatsaontelon elimiä ja rakenteita pois kirurgisen kentän ja tehdä tilaa laparoskooppista välineitä.

 4. Laparoscope tullaan asentamaan viillon kautta ja vatsaontelon tutkitaan. Ympäröiviin kudoksiin kohtu poistetaan.

 5. Kun se on irrotettu ympäröiviin kudoksiin, kohtu poistetaan emättimen kautta tai läpi laparoscope. Muiden elimien tai rakenteita, kuten munasarjojen ja / tai munanjohtimet, voidaan poistaa, riippuen erityisesti tilanteeseen.

 6. Kun toimenpide on tehty, laparoscope poistetaan. Emätin on täynnä antiseptisistä kasteltu sideharso.

Menettelyn loppuun, kaikki menetelmät

 1. Kohtu ja muita elimiä tai kudoksia irrottaa lähetetään laboratorioon tutkittavaksi.

 2. Tahansa ihon viilto (t) suljetaan silmukkaa tai kirurgiset niittejä.

 3. Steriili side / pukeutuminen tai tarranauhat aletaan soveltaa ihon viillot. Terveys pad aletaan soveltaa välilihan alueen kyky ottaa vastaan ​​salaojitus emättimestä.

Kun menettely

Sairaalassa

Toimenpiteen jälkeen voit ryhtyä heräämössä havainnointiin. Palautumisprosessia vaihtelee riippuen menettely suoritettu ja anestesian, joka on annettu. Kun verenpaine, pulssi ja hengitys ovat vakaita ja olet valppaana, sinut viedään omaan sairaalan huone.

Vatsan kouristelua voi esiintyä leikkauksen jälkeen. Voit saada kipulääkettä tarpeen mukaan joko sairaanhoitaja tai antamalla sen itse läpi kytketty laite laskimolinjaa.

Jos menettely oli vatsan kohdunpoisto, sinulla voi olla ohut, muoviputki lisätty nenän kautta vatsaan poistaa ilman, että olet nielemään. Putki poistetaan, kun suoli jatkaa normaalia toimintaa. Et voi syödä tai juoda, kunnes putki on poistettu.

Saatat olla pieniä tai kohtalaisia ​​määriä emättimen salaojitus useita päiviä. Sairaanhoitaja tarkistaa kuukautissuojia valvovat säännöllisin väliajoin juoksutuksen määrää.

Sinut kannustetaan päästä sängystä muutaman tunnin kuluttua emättimen menettelyssä tai seuraavana päivänä sen jälkeen, kun vatsan menettelyä. Lisäksi sinun tulisi suorittaa yskää ja syvä hengitys harjoituksia ohjeiden mukaan sairaanhoitaja.

Riippuen tilanteesta, sinulle voidaan antaa nesteitä juoda muutaman tunnin kuluttua leikkauksesta. Sinun ruokavalio voidaan asteittain edennyt enemmän kiinteää ruokaa kuin siedetty.

Järjestelyt tehdään perustettavan seurantakäynti lääkärin kanssa, yleensä useita viikkoja toimenpiteen jälkeen.

Kotona

Kun olet kotona, on tärkeää pitää viillon puhdas ja kuiva. Lääkäri antaa sinulle tietyt uiminen ohjeita. Jos silmukkaa tai kirurgiset niittejä käytetään, ne poistetaan aikana seuranta-toimiston vierailun, jos niitä ei poisteta ennen sairaalasta. Jos tarranauhat käytetään, ne on pidettävä kuivina ja yleensä putoaa pois muutamassa päivässä.

Viilto ja vatsan lihaksia voi särkeä, varsinkin kun pitkään seisoo. Jos laparoscope käytettiin, saatat kohdata olkapään kipua hiilidioksidia vatsaan. Ottaa kipulääkettä varten arkuus suosittelemalla tavalla lääkäriin. Aspiriini tai eräiden muiden kipulääkkeiden saattaa lisätä verenvuodon. Muista ottaa vain suositeltuja lääkkeitä.

Kävely ja rajoitettu liikkuvuus ovat yleensä suositellaan mutta rasittavaa liikuntaa tulisi välttää. Lääkäri antaa ohjeet siitä, milloin voit palata töihin ja jatkaa normaalia toimintaa.

Vältä tulossa ummetusta sisällyttämällä kuitua ja runsaasti nesteitä ruokavalioosi. Lääkärisi voi suositella lievä laksatiivinen.

Jos laparoskooppista suoritettiin, sinun tulisi välttää juominen hiilihappoa sisältävät juomat yhdestä kahteen päivään sen jälkeen. Tämä auttaa minimoimaan epämukavuutta hiilidioksidi kaasun. Lisäksi juominen hiilihappoa sisältävät juomat voivat aiheuttaa pahoinvointia.

Sinun ei tule käyttää suihku, tamponit, sukupuoliyhteydessä tai palata töihin vasta lääkärin neuvoo tekemään niin.

Muistuta lääkärin ilmoittamaan jokin seuraavista:

 • Kuume ja / tai vilunväristykset

 • Punoitusta, turvotusta tai verenvuotoa tai muita tyhjennyksiä viillon sivusto (t)

 • Lisääntynyt kipu ympäri viillon sivusto (t)

 • Vatsakipu, kouristelua, turvotus

 • Lisääntynyt verenvuoto emättimestä tai muuhun viemäröintiin

 • Jalkakipu

Seuraavat kohdunpoisto, lääkärisi voi antaa sinulle lisää tai vaihtoehtoiset ohjeet, riippuen erityisesti tilanteeseen.

Online-resursseja

Sisältö ehdolla tähän on vain tiedoksi, ja ei ollut suunniteltu diagnosoida tai hoitaa terveysongelma tai sairaus, tai korvata lääkärin hoitoon saat lääkäriltäsi. Kysy lääkäriltä kysymyksiä tai huolenaiheita sinulla voi olla koskien sairaus.

Tämä sivu sisältää linkkejä muille sivuille tietoa tämän menettelyn ja terveyteen liittyvät sairaudet. Toivomme, että löydät näiltä sivuilta apua, mutta muistathan emme valvo eikä hyväksy esitettyjä tietoja nämä sivustot, eivätkä nämä sivustot tue tiedot täällä.

Euroopan Cancer Society

European College of Synnytyslääkärit ja Gynecologists

European College of kirurgit

European Society for Reproductive Medicine

National Cancer Institute (NCI)

National Institutes of Health (NIH)

National Library of Medicine

National naisten terveyden tietokeskus

Etusivu  >  Naisen sukuelimiin  >  Kohdunpoisto menettely