Etusivu
Olobot - Terveys ja lääketieteellisen tiedon voit luottaa

Bakteeri vaginosis (Gardnerella emätintulehdus)

Mikä se on?

Bakteeri vaginosis on yleisin syy epänormaali emätin haju ja vastuuvapauden. Se johtuu muutoksesta tyypin bakteerit emättimessä. Normaalisti bakteerit kuuluvat lähinnä Lactobacillus perhe asuu harmittomasti emättimen ja tuottaa kemikaaleja, jotka pitävät emättimen lievästi hapanta. Bakteeri vaginosis, Lactobacillus bakteerit korvataan muita bakteereja, jotka tavallisesti ovat läsnä pienempiä pitoisuuksia emättimessä.

Tutkijat eivät täysin ymmärrä syy tähän muutokseen. Riskitekijöitä, jotka näyttävät lisäävän todennäköisyyttä bakteeri vaginosis kuuluu historian useita sukupuolta olevat kumppanit, seksuaalinen suhde uuden kumppanin kanssa, tupakointi, emättimen douching ja käytön kohdunsisäiselle laite (kierukkaa). Vaikka useimmat näistä riskitekijät liittyvät seksuaaliseen toimintaan naisia, jotka eivät ole koskaan ollut emätin yhdynnässä voi myös kehittää bakteeri vaginosis.

Bakteeri vaginosis usein raskauden aikana. Se voi aiheuttaa ennenaikaisen synnytyksen, repeytyneet ennenaikaisesti kalvoja, ja synnytyksen kohdun infektioita. Siksi raskaana olevat naiset, joilla on ollut ennenaikaisen synnytyksen tai muita komplikaatioita voidaan tarkastaa bakteeri vaginosis, vaikka heillä ei ole mitään oireita.

Oireet

Jopa 50% naisista diagnosoitu bakteeri vaginosis ei ole oireita. Toisissa se aiheuttaa epämiellyttäviä "hämärä" emätin haju ja keltainen tai valkoinen valkovuoto. Joillekin naisille, nämä oireet ovat erityisen kiusallinen aikana tai yhdynnän jälkeen. Vastuuvapauden nähdään bakteeri vaginosis on yleensä ohuempi kuin "cheesy" paksu vastuuvapauden nähdään emätin hiiva (Candida) infektiot. Bakteeri vaginosis ei yleensä aiheuta merkittävää ärsytystä vulva tai kipua yhdynnän aikana. Jos sinulla on näitä oireita, lääkäri tarkistaa muita mahdollisia syitä.

Diagnoosi

Lääkäri pyytää sinua kuvaamaan emätin haju ja vastuuvapauden. Hän myös kysyy teiltä sairaushistoria, mukaan lukien:

 • Päivämäärä, jolloin viimeksi kuukautiset

 • Määrä seksikumppaneita olet

 • Onko sinulla ollut mitään emättimen tai virtsatietulehduksia ennen

 • Onko sinulla ollut mitään sukupuolitauteja tai lantion alueen infektiot

 • Ehkäisymenetelmää käytät

 • Raskauden historia

 • Henkilökohtainen hygienia tottumukset, kuten douching ja käytön naisellinen deodorantit

 • Olitpa Käytettävä tiiviitä alusvaatteissa

 • Olitpa käyttää tamponia

Lääkärisi voi myös kysyä, jos sinulla on muita sairauksia, kuten diabetes, tai jos olet käyttänyt antibiootteja viime aikoina.

Lääkäri voi diagnosoida bakteerivaginoosi perustuu tuloksiin gynekologinen tutkimus ja laboratoriokokeet emättimen nestettä. Ei ole täydellistä testiä, mutta jos sinulla on kolme seuraavista neljästä kriteeristä, on erittäin todennäköistä, että sinulla on bakteeri vaginosis:

 • Valkoinen, ohut, pinnoitus teidän emättimen seinämät aikana lantiotutkimus

 • pH testi valkovuoto, joka näyttää alhainen happamuus (pH yli 4,5)

 • Kalanhajun kun näyte valkovuoto yhdistetään tippa kaliumhydroksidin lasilevyllä ("tuulahdus test")

 • Clue-solut (emättimen ihosolut, jotka on päällystetty bakteerit) näkyvissä mikroskooppisen tentti emättimen nestettä

Lääkäri voi määrätä muita laboratoriokokeita etsimään muita syitä valkovuoto.

Ehkäisy

Lääkärit eivät ole aivan varma, miksi bakteeri vaginosis kehittyy. Koska se esiintyy yleisemmin ihmisiä, jotka ovat seksuaalisesti aktiivisia, bakteerivaginoosi joidenkin mielestä sukupuolitautien. Kuitenkin bakteeri vaginosis esiintyy myös ihmisiä, jotka joko eivät ole seksuaalisesti aktiivisia tai ovat olleet pitkäaikaisia ​​suhteita vain yhden henkilön kanssa.

Joillakin naisilla, bakteeri vaginosis edelleen palata hoidon jälkeen. Tutkijat eivät ymmärrä, miksi näin tapahtuu. Joissakin tapauksissa hoitoon miespuoliseen kumppani tai rutiinia kondomin käyttö voi auttaa estämään tämän, mutta nämä toimet eivät aina auta.

Ottaa bakteeri vaginosis voi helpottaa voit saada HIV-infektion jos seksuaalinen kumppani on HIV. Jos sinulla on jo HIV, niin bakteerivaginoosi saattaa lisätä että levität HIV sinun seksuaalinen kumppani.

Hoito

Useimpien naisten bakteerivaginoosi yksinkertaisesti riesa, ja hoidon tavoitteena on lievittää oireita. Lääkärit yleisesti bakteeri vaginosis metronidatsolilla (Flagyl tai Metrogel-Emättimen) tai klindamysiini (Cleocin). Joko voidaan ottaa suun kautta tai soveltaa emättimen kerma tai geeliä. Kuitenkin Yhdysvaltain Centers for Disease Control and Prevention (CDC) suosittelee, että kaikki raskaana olevat naiset, joilla oireita voidaan hoitaa suun kautta lääkkeitä, koska lääkkeet ovat turvallisia ja toimivat paremmin kuin emättimen voiteita tai geelejä. Tutkimukset osoittavat, että seitsemän päivän hoidon suun metronidatsoli tai viiden päivän hoidon metronidatsoli emättimen geeli tehoaa yhtä hyvin ei-raskaana olevilla naisilla. Klindamysiini emättimen kerma on hieman vähemmän tehokas kuin joko tyypin metronidatsoli.

Kaikki naiset, joiden oireet bakteeri vaginosis tulee hoitaa. Jotkut naiset myös olisi seulottava bakteeri vaginosis, vaikka heillä ei ole oireita. Raskaana olevat naiset, jotka ovat suuri riski ennenaikaisen synnytyksen pitäisi testata bakteeri vaginosis ja harkita hoitoa, jos heillä ei ole oireita. Jotkut lääkärit myös suosittelevat, että naiset, joille tietyt naistentautien menettelyjä testataan bakteeri vaginosis, ja hoitaa vaikka oireet eivät ole läsnä. Tämä johtuu siitä, että bakteeri vaginosis on liittynyt kehittämiseen lantion tulehduksellinen sairaus ja muiden infektioiden jälkeen koepala kohdun, kirurginen abortti, kohdunpoisto, kierukka sijoitus, Keisarileikkaus ja kohdun kaavinta.

Lääkärit eivät suosittele rutiinia hoitoa miespuoliseen kumppaneita naisia, jotka ovat bakteeri vaginosis.

Kun soittaa ammatillinen

Soita lääkärille aina kun havaitset epänormaali emätin hajua tai eritettä, varsinkin jos olet raskaana.

Ennuste

Näkymät ovat erinomaiset. Bakteeri vaginosis voi palata, mutta hoito yleensä auttaa.

Lisätietoja

CDC kansalliset ehkäisy tietoverkon (NPIN)
National Center for HIV, STD ja TB ehkäisy
PO Box 6003
Rockville, MD 20849-6003
Maksuton: (800) 458-5231
Faksi: (888) 282-7681
TTY: (800) 243-7012
E-Mail:
http://www.cdcnpin.org/

Suosituin

Sinun terveytesi

Sinun terveytesi

Ihmiset, jotka ovat aktiivisesti mukana niiden sairaanhoidon ovat terveempiä ja elävät pidempään.

Etusivu  >  Seksuaaliterveyden  >  Bakteeri vaginosis (Gardnerella emätintulehdus)