Etusivu
Olobot - Terveys ja lääketieteellisen tiedon voit luottaa

Pahanhajuinen hengitys

Mikä on pahanhajuinen hengitys?

Pahanhajuinen hengitys on yleinen oire huono suuhygienia, syöminen tietyissä elintarvikkeissa, tupakkatuotteiden käytön tai jopa suun kuivuminen. Lääketieteellinen termi pahanhajuinen hengitys on pahanhajuinen hengitys. Pahanhajuinen hengitys johtuu rikkiyhdisteitä vapautuu bakteerit suussa, hengityksen hajut tai sylkirauhasten toimintahäiriö.

Huono suuhygienia on yleinen syy pahanhajuinen hengitys. Ilman harjaus ja hammaslangan päivittäin, ruuantähteet jäävät suun, kielen ja hampaiden välissä. Nämä ruuantähteet keräävät bakteereja, jotka aiheuttavat pahanhajuista hengitystä. Infektiot kumit (ientulehdus) ja sylkirauhasten voi sekä johtaa pahanhajuinen hengitys. Muita yleisiä syitä ovat suun kuivuminen ja tupakointi tai purutupakkaa.

Tiettyjen lääkinnällisten häiriöt voivat aiheuttaa pahanhajuista hengitystä, kuten poskiontelotulehdus ja keuhkoputkentulehdus. Ruoansulatuskanavan häiriöt voivat johtaa hengenvetoon, että haisee ulosteet, tämä voi osoittaa suolitukos. Hengenvetoon hedelmäinen tuoksu voi olla merkki diabeettinen ketoasidoosi, mahdollisesti hengenvaarallinen sairaus. Maksan vajaatoiminta voidaan ilmoittaa, jos hengitys on ammoniakin haju.

Pahanhajuinen hengitys yksin on harvoin seurauksena vakava ongelma. Kuitenkin, sinun tulee hakeutua välittömästi lääkärin hoitoa (soita 911), jos koet pahanhajuinen hengitys sekä muita vakavia oireita, kuten korkea kuume (yli 101 astetta Fahrenheit), hengitysvaikeudet tai pitkittynyt oksentelu.

Jos pahanhajuinen hengitys on jatkuvaa tai aiheuttaa sinulle huolta, on viipymättä haettava lääkinnällistä hoitoa.

Oire

Mitä muita oireita voi esiintyä pahanhajuinen hengitys?

Pahanhajuinen hengitys voi seurata muita oireita, jotka vaihtelevat perussairauden, häiriö tai sairaus.... Lue lisää pahanhajuinen hengitys oireita

SYYT

Mikä aiheuttaa pahanhajuinen hengitys?

Pahanhajuinen hengitys johtuu toiminnan bakteereja, jotka aiheuttavat jakautuminen ruuantähteet suussa. Syöminen elintarvikkeet, kuten sipulia ja valkosipulia, ovat yleinen syy pahanhajuinen hengitys. Kemikaalien näitä ruokia imeytyy verenkiertoon, kuljetetaan keuhkoihin, ja uloshengitysilman.... Lue lisää pahanhajuinen hengitys syitä

Lisää artikkeleita

Etusivu  >  Suun, hampaiden ja suun terveyteen  >  Pahanhajuinen hengitys - Oireet, syyt, hoidot