Etusivu
Olobot - Terveys ja lääketieteellisen tiedon voit luottaa

Paha maku suussa

Mikä on huono maku suuhun?

Paha maku suussa voi ilmoittaa maku vajaatoiminta. Syyt paha maku suussa voi vaihdella makuaistin ja täydellinen menetys makuaistin. Kuitenkin täydellinen kyvyttömyys maku on harvinaista. Paha maku suussa yleinen oire ruoansulatuskanavan refluksitaudin ( GERD ), sylkirauhasten tulehdus, sinuiitti, huono suuhygienian tai jopa seurauksena tiettyjä lääkkeitä. Maku ongelmat aiheutuvat mitään, keskeyttää siirto makuelämyksiä aivoihin tai sairauksia, jotka vaikuttavat siihen, miten aivot tulkitsevat näitä tuntemuksia.

Närästys, tai refluksitaudin, on yleinen syy huonoa makua. Mahahapon regurgitated suuhun tuottaa huonoa makua kuvataan hapon tai metallinen maku. Infektio yksi suurimmista sylkirauhasten on myös yleinen syy huonoa makua. Vastaavasti huono suuhygienian aiheuttaa bakteerien kasvua suussa, jotka voivat aiheuttaa huonoa makua. Toinen mahdollisuus on virusinfektio, joka voi vahingoittaa kielen aistiensa soluja ja aiheuttaa muutoksia makuaisti. Muut suun tai kielen häiriöt, kuten suun haavaumat, ovat mahdollinen syy, samoin.

Paha maku voi syntyä myös sädehoidon ja lääkkeet, kuten antibiootit ja angiotensiini-konvertoivan entsyymin (ACE) estäjät. Maku ongelmia voi kestää kuukausia tai jopa vuosia ratkaista. Jotkut muutokset voivat olla pysyviä, varsinkin jos suu on tavoite suora sädehoitoa.

Pahanhajuinen hengitys suussa voi olla merkki vakavasta sairaudesta. Hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon, jos teidän huono maku suuhun on pysyviä tai aiheuttaa sinulle huolta. Hakeudu heti lääkärin hoitoon (soita 911), jos sinulla on hengitysvaikeuksia tai korkea kuume (yli 101 celsiusta).

Oire

Mitä muita oireita voi esiintyä paha maku suuhun?

Paha maku suussa voi liittää muita oireita, jotka vaihtelevat perussairauden, häiriö tai sairaus. Oireita, jotka usein vaikuttavat ruoansulatuskanavan mahdollista myös muiden kehon järjestelmiä.... Lue lisää paha maku suuhun oireita

SYYT

Mikä aiheuttaa paha maku suuhun?

Tulehdus ja infektio ylähengitysteiden, poskionteloiden, suun ja kielen voi johtaa paha maku suussa. Oireet voivat johtua tulehdussairauksien, infektioita tai sairauksia, jotka vaikuttavat makuhermoja kielen vastuussa makuaistin. Maha refluksitauti on samanlainen vaikutus pinnalla kielen, jotka voivat vaurioitua mahahapon sapen.... Lue lisää paha maku suuhun syitä

Lisää artikkeleita

Etusivu  >  Suun, hampaiden ja suun terveyteen  >  Paha maku suussa - Oireet, syyt, hoidot