Etusivu
Olobot - Terveys ja lääketieteellisen tiedon voit luottaa

Senioreille, kylmää asiaa

Kävellä toimistoon, kun talven saapumista ja olet varmasti kuulla kakofoniaa yskää, aivastaa ja nuha. Kävele kouluun ja olet todennäköisesti kuulla vieläkin hakkerointi ja nenä-puhallus.

Nyt kävellä kotiin keskimääräinen eläkeläinen. Huomaa kuinka hiljainen se on? Tämä johtuu siitä, eläkeläiset ovat vähemmän todennäköisesti vilustua kuin me muut.

Syynä on pitkälti kaksinkertaisiksi, lääkärit sanovat:

  • Useimmat eläkeläiset eivät kuluta paljon aikaa suurten ihmisryhmien erityisesti nuorimpien, jotka usein ovat sairastuneet kylmä virus.

  • Vaikka immuunijärjestelmän heikkenee hieman iän myötä, kun hitaasti rakentaa vastustuskykyä joitakin 200 luetteloitu rhinoviruses vastuussa kurjuus flunssan.

"Monet ovat harhakäsitys, että vanhempi henkilö on alttiimpi flunssaa, mutta se vain ei ole totta", kertoo David W. Bentley, MD, lääketieteen professori jako geriatrian St. Louis University School of Medicine. Vaikka lapset voivat olla keskimäärin kuudesta 10 vilustuminen vuodessa, aikuiset yli 60 vuotta on usein vähemmän kuin kylmä vuosi.

Vaikka saatat olla todennäköisesti välttää kylmä kuin vanhempi, lääkärit lisätä varoitus: Olet vaarassa sairaampi ja kehittää enemmän komplikaatioita, jos et saat yhden.

Joten asiantuntijat kuten Gwendolyn Graddy-Dansby, MD, geriatri, suosittelen otat tapaa suojautua. "Yritä olla saada liian lähelle joku ilmeinen huono kylmä", hän sanoo, "ja pese kädet usein saippualla ja lämpimällä vedellä."

Käsien pesu, asiantuntijat sanovat, on tärkein asia, voit tehdä vähentää mahdollisuuksia flunssaa tai muu infektio.

Voit poimia kylmä virus doorknob tai pöydän pintaa, "sinun ei tarvitse suudella joku tai ne yskä in your face", sanoo tohtori Bentley.

Valvo kylmä. Jos saat "vilunväristyksiä" olla hutera olo tai huimausta, on rintakipu tai on köhä joka tuottaa keltainen, vihreä tai ruskea limaa, ota yhteyttä lääkäriin, neuvoo tohtori Bentley.

"Jos alkaa kulua kuumetta 99 astetta ja seuraavana päivänä se piikkejä 102 astetta, soita. Soita aikaisemmin, jos sinulla on krooninen sairaus, kuten korkea verenpaine, munuaissairaus, sydänsairaus tai diabetes. "

Toteaa tohtori Graddy-Dansby: "Eläkeläiset, erityisesti ne, joilla on krooninen sairaus, vaarassa nestehukan. Muista juoda runsaasti nestettä ja välttää kofeiinia. Kofeiini voi lisätä riskiä nestehukka." Ja katsella ruokavalio: Eläkeläiset ovat erityisen alttiita laihtuminen, kun he sairastuvat.

Asiantuntijat ehdottavat pidät kotisi kosteana kuivina talvikuukausina. Pidä nenän kostea, joilla tavallinen suolaliuos spray useimmissa apteekeissa tai soveltamalla pieni määrä vaseliinia sisällä nenän.

Kaikki höyrystynyt

Steam voi myös auttaa. Käytä höyrystin, ajaa kuuma kylpy tai hengittää huurua kiehuvaa vettä teepannu-mutta pitää kasvosi noin kahden metrin päässä vedenkeitin välttää palovammoja.

Jos näet lääkärille, olla varovainen painamalla antibioottien, "Antibiootteja ei käytetä hoitoon vilustuminen, koska niillä ei ole vaikutusta viruksia", sanoo tohtori Bentley. "Valtaosan ajasta, ne eivät ole tarpeen. Mutta lääkäri voi määrätä antibiootteja, jos hän epäilee sinulla on jotain lisäksi kylmää tai olet vaarassa kehittää bakteeritulehdus päälle kylmää."

Lääkärit myös tehdä ero kylmä ja flunssa.

Flunssa ei ole vain "huono kylmä," se on paljon vakavampi sairaus, joka johtaa tuhansien ihmisten kuoleman vuosittain Euroopassa. Centers for Disease Control and Prevention suosittelee rokotuksia vastaan ​​flunssa ja keuhkokuume niille 50 ja vanhemmat, sekä nuorempia ihmisiä, joilla on krooninen hengitys-ja sydänsairauksia.

Kuten syksyllä muuttuu talvella, me kaikki kiinni enemmän vilustuminen. Mutta oletko koskaan miettinyt, miksi?

Asiantuntijoiden mukaan sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, kylmä sää, tutkimukset tutkijoiden matkustaa Arctic osoitti, että. Mutta se liittyy aikaan vuodesta. Koko talvi, lapset koota kouluissa, ulkoilua liikkua sisätiloissa ja keräämme suurissa ryhmissä kuin vapaapäiviä saapuvat. Tämä tiiviissä yhteydessä kylminä kuukausina, kun vietämme paljon enemmän aikaa sisällä ikkunat suljettuina, luo ympäristön leviämisen kylmä viruksia.

"Tänä aikaan vuodesta, ihmiset ovat alttiimpia olla läheiset yhteydet, suudella ja halasimme toisiamme, kättelee useammin ja jakaa ruokaa", kertoo St. Louis yliopiston David W. Bentley, MD

Kun virus välitetään ihmisestä toiseen, se kulkee omaa rataansa kunnes kausi muutokset. Kun kevät tulee pitkin, ihmiset yleensä ovat vähemmän tiiviisti yhteyttä ja viettää vähemmän aikaa sisätiloissa.

Etusivu  >  Korva-, nenä-ja kurkkutautien  >  Senioreille, kylmää asiaa