Etusivu
Olobot - Terveys ja lääketieteellisen tiedon voit luottaa

Sitkeä yskä

Mikä on pitkittynyt yskä?

Yskä on elimistön puolustava refleksi, joka pitää hengitystiet selkeä ärsyttävien tai estää aineiden (esim. limaa), joten voit hengittää tehokkaasti. Yskä voi olla kuiva tai se voi olla tuottava, mikä tarkoittaa, että olet yskiminen limaa (tunnetaan myös limaa tai ysköksestä). Yskä on yksi yleisimmistä syistä ihmiset vierailevat heidän ensihoidon lääkäri.

Perusterveydenhuollon lääkärit usein luokitella yskää kärjistymiseen (kestävät alle kolme viikkoa), subakuutti (kestää kolme-kahdeksanviikko), ja pysyviä (kestävät kahdeksan viikkoa tai pidempään).

Sitkeä yskä on oire monenlaisia ​​lievästä vakavaan tauteihin, sairauksiin ja sairaudet kuten infektio, tulehdus, trauma, maligniteetti, hengitysteiden tukkeutuminen, ja muu epänormaali prosesseja.

Jatkuva yskä voi johtua melko lieviä sairauksia, kuten lima nielussa seuraavat kylmä. Pitkittynyt yskä joku joka polttaa johtuu yleensä tupakointi ja voi johtaa krooninen keuhkoputkentulehdus. Jatkuva yskä voi johtua myös hengenvaarallisia sairauksia kuten sydämen vajaatoiminta tai tuberkuloosi. Allergiaan ja tietyt lääkkeet voivat aiheuttaa yskää samoin.

Jatkuva yskä voi olla merkki vakavasta tai hengenvaarallinen sairaus. Jos sinulla on hengitysvaikeuksia, rintakipu, nopea syke, jalkojen turvotus tai nilkkojen, tai veren yskiminen tai vaaleanpunainen, vaahtoava limaa, hakeutumaan heti lääkärin hoitoon (soita 911). Veren yskiminen tai vaaleanpunainen, vaahtoava lima on merkki keuhkopöhön, joka voi johtaa hengityksen pysähtymiseen. Jokainen merkki veri on mahdollisesti vakava ongelma.

Oire

Mitä muita oireita voi esiintyä yskää?

Itsepintainen yskä voi esiintyä yhdessä muiden oireita, jotka vaihtelevat riippuen taustalla oleva sairaus, häiriö tai sairaus. Muita oireita ovat kuume, hengitysvaikeudet ja rintakipu. Joitakin oireita, kuten kuulostaa keuhkot käyttänyt kun olet hengitys, verenpaineen muutoksia, ja alhainen veren happipitoisuus voi olla selvää vain käyttämällä tiettyjä instrumentteja lääkärin vastaanotolla tai sairaalassa.... Lue lisää pitkittynyt yskä oireita

SYYT

Mikä aiheuttaa pitkittynyt yskä?

Yleisimmät syyt pitkittynyt yskä ovat astma, lima nielussa ja refluksitauti (GERD). Sitkeä yskä ei yleensä ole, koska infektion, vaikka on tartuntataudit, jotka liittyvät krooninen yskä. Harvemmin, pitkittynyt yskä johtuu hengenvaarallisia sairauksia, kuten sydämen vajaatoiminta, keuhkopöhö tai keuhkosyöpä. On muitakin mahdollisia syitä samoin, joten kysy lääkäri oireesi.... Lue lisää pitkittynyt yskä syyt

Lisää artikkeleita

Etusivu  >  Keuhkot, hengitys ja hengitys  >  Jatkuva yskä - Oireet, syyt, hoidot