Etusivu
Olobot - Terveys ja lääketieteellisen tiedon voit luottaa

Mitä odottaa leikkauksen jälkeen kohdun syöpä

Mitä tuntuu leikkauksen jälkeen on periaatteessa sama, onko sinulla hoidetaan kohdun limakalvon syöpä tai kohdun sarkooma. Leikkauksen jälkeen, saatat joutua jäämään sairaalaan muutaman päivän. Kuinka kauan pysyt riippuu siitä, millaisia ​​leikkauksen sinulla oli. Tässä katsaus siihen, miten sinusta voi tuntua leikkauksen jälkeen.

  • Pari ensimmäistä päivää, olet todennäköisesti kipua viilto tai viillot. Tuskasi voidaan ohjata lääkettä. Keskustele lääkärin tai sairaanhoitajan kanssa vaihtoehtoja kivunlievitykseen. Jotkut ihmiset ovat haluttomia ottamaan kipulääkettä, mutta se voi todella auttaa paranemista. Jos et kivun, esimerkiksi, et ehkä halua yskää tai kääntää. Nämä toimet auttavat sinua toipumaan leikkauksesta.

  • Saatat tarvita virtsakatetrin vähän aikaa tyhjentää rakko. Katetri on ohut putki, joka menee jopa rakko, jotta se voi valua. Käytitpä katetrin tai ei, sinulla voi olla ongelmia virtsaamisen leikkauksen jälkeen. Tällaisia ​​ongelmia voisi sisältyä tihentynyt virtsaamistarve, rakko täyttö nopeasti, ja jotkut kipua virtsatessa.

  • Saatat tuntea itsesi väsyneeksi tai heikko jonkin aikaa. Aikaa se kestää saada paremmin leikkauksen jälkeen on jokaisella henkilöllä erilainen.

  • Saatat olla verenvuotoa, vatsavaivat, ja valkovuoto jopa 6 viikon kuluttua leikkauksesta.

  • Saatat olla ripulia, koska kipua lievittävää ja muita lääkkeitä. Puhu ravitsemusterapeutin siitä, mitä voit syödä vähentää mahdollisuutesi saada ripulin.

  • Saatat olla ummetusta käyttämästä särkylääkkeet, mistä ei liiku paljon, tai ei syö tai juo paljon. Keskustele lääkärin tai sairaanhoitajan kanssa keinoja rajoittaa ummetus.

  • Et enää tarvitse kuukausittaista jälkeen kohdunpoisto.

  • Jos munasarjat otettiin pois, sinulla voi olla vaihdevuosioireita. Näitä voivat olla kuumia aaltoja, emättimen kuivuus, ja emättimen harvennus.

  • Saatat tuntea, että seksuaalisuus vaikuttaa leikkauksen. Voit surra, jos et enää voi saada lapsia. On tärkeää, että kumppanisi ja lääkäri ymmärtää huolenne. Paremmin valmistautunut näihin muutoksiin keskustelemalla näistä asioista lääkärin kanssa ja rakkaansa ennen leikkausta. Kuitenkin, sinun ei pitäisi olla mitään vaikeuksia yhdyntää.

Leikkauksen jälkeen, patologi tutkii näytteitä kohdun ja imusolmukkeiden oppia lisää syöpä. Lääkärisi käyttää tietoja näistä näytteistä ja mistä tahansa aikaisempaan testiin suosittaa mitään jatkokäsittelyä. Tähän voi kuulua säteily, kemoterapiaa, tai hormonihoito.

Etusivu  >  Kohdun limakalvon syöpä  >  Hoito  >  Mitä odottaa leikkauksen jälkeen kohdun syöpä