Etusivu
Olobot - Terveys ja lääketieteellisen tiedon voit luottaa

Kurkkukipu

Mikä on kurkkukipua?

Kurkkukipu on kivulias, ärtynyt alue kurkussa että yleensä tuntuu pahempaa kun niellä. Sinun thoat on yhdistävä putki suusta ruokatorveen ja henkitorvi. Tekninen nimi kurkkunsa on nielu, mikä selittää kurkkukipua voidaan myös nimitystä nielutulehdus, eli nielutulehdus.

Kurkkukipu voi johtua infektio (bakteeri tai virus), allergia, tulehdus, trauma, maligniteetti, hengitysteiden tukkeutuminen, ja muu epänormaali prosesseja. Kurkkukipu voi johtua lievä tai kohtalainen sairauksia ja voi esiintyä myös joitakin vakavia, jopa hengenvaarallisia sairauksia.

Kurkkukipu voi osoittaa suhteellisen lievä sairaus, kuten ärsytys huutaminen. Kurkkukipu voi johtua kohtalainen sairauksia, kuten influenssa (flunssa), ylempien hengitysteiden infektio, tai rauhasmainen häiriö. Kurkkukipu voi liittyä myös melko vakavia sairauksia, kuten hengitysteiden tukkeutumista, nielun trauma, kurkunkannen tai kasvain kurkunpään. Kurkkukipu voi johtua myös moniin muihin sairauksiin, kuten kurkunpään tulehdus, STREP kurkun, allergisia reaktioita, lima nielussa, refluksitauti ( GERD ), sikotauti-ja mononukleoosin.

Riippuen aiheuttaa, kurkkukipu voi alkaa yhtäkkiä ja katoavat nopeasti, esimerkiksi silloin, kun se tapahtuu kun puhuu liikaa tai kovia ääni. Krooninen kurkkukipu, joka on käynnissä yli pitkän ajan kuluessa voi aiheuttaa tupakointi tai kasvain kurkunpään.

Jos kurkkukipu tekee liian vaikea niellä tai sinulla on korkea kuume, hengitysvaikeudet tai mätä taakse kurkkuun, on viipymättä haettava lääkinnällistä hoitoa. Muut mahdollisesti vakavia oireita ovat kuolaaminen, karkea ihottumaa ja turvonneet kaulan imusolmukkeet. Jos kurkkukipu on jatkuva, toistuva tai aiheuttaa sinulle huolta, ota yhteyttä lääkäriin.

Oire

Mitä muita oireita voi esiintyä kurkkukipua?

Koska kurkkukipu voi johtua infektio, tulehdus, trauma, maligniteetti tai hengitysteiden tukkeutumista, on mahdollisia muita samanaikaisia ​​oireita.... Lue lisää kurkkukipuoireisiin

SYYT

Mikä aiheuttaa kurkkukipua?

Monet infektioiden, tulehdussairauksien, ja taudit voivat johtaa siihen, kurkkukipu. Yleisempiä infektioita ovat flunssaa, flunssa, ja kurkkukivun. Nivelreuma ja muut tulehdukselliset sairaudet voivat myös esiintyy kurkkukipua. Koska on niin monia eri mahdollisuuksia, joista osa on hengenvaarallisia, on tärkeää ottaa yhteyttä lääkäriin puhutella huolenaiheita ja vastata kysymyksiin.... Lue lisää kurkkukipu syitä

Lisää artikkeleita

Etusivu  >  Korva-, nenä-ja kurkkutautien  >  Kurkkukipu - Oireet, syyt, hoidot