Etusivu
Olobot - Terveys ja lääketieteellisen tiedon voit luottaa

Tyypit ehkäisymenetelmiä: pessaari

Pessaari on cup-muotoinen laite valmistettu silikonista, joka sijoitetaan emättimeen raskauden ehkäisyyn. Kun käytät sitä oikein ja spermisidi, pessaari voi estää raskauden. Joten miksi pessaari yksi vähiten tehokkaita menetelmiä syntyvyyden saatavilla?

Miten kohdunkaulan korkki toimii?

Pessaari tarjoaa fyysisen esteen, joka estää miehen siittiöitä saada aiemmin naisen kohdunkaula, jossa se voi hedelmöittää munasolun ja johtaa raskauteen. Sinun täytyy käyttää spermisidi yhdessä korkki ajokieltoon mitään sperman voi ohittamaan pessaari.

Kuinka tehokas kohdunkaulan korkki?

Pessaari on 71% ja 86% tehokas estämään raskauden. Se on tehokkaampaa naisilla, jotka eivät ole koskaan ollut lapsia ja jotka käyttävät korkki täsmälleen ohjeiden mukaan aina, kun he harrastavat seksiä. Koska näistä rajoituksista, terveydenhuollon tarjoajat eivät usein määrätä pessaari.

Miten käytän pessaari?

Pessaari on asennettava hyvin peittää kohdunkaula.

Käytettäessä pessaari seuraavasti joka kerta kun seksiä:

 1. Lue huolellisesti kaikki ohjeet siitä, miten käyttää pessaari. Jos sinulla on kysyttävää, kysy terveydenhuollon tarjoaja hyvin ennen aiot harrastaa seksiä.

 2. Pese kädet vedellä ja saippualla.

 3. Purista spermisidi päälle korkki kupoli ja ääriään myöten ja sitten purista korkki sivuttain tiivistää sitä.

 4. Aseta pessaari syvälle emättimeen kupoli ylöspäin emättimeen. Varmista, että korkki kattaa ja tiivistää kohdunkaula.

 5. Jätä pessaari asetettu kuusi tuntia sen jälkeen, kun seksiä.

 6. Poistaa kohdunkaulan korkki, laita sormi sisälle emättimeen, tartu korkki n silmukka ja vedä korkki kokonaan ulos emättimeen.

 7. Pese pessaari saippualla ja vedellä ja anna sen kuivua.

 8. Voit käyttää samaa pessaari jopa kaksi vuotta, niin kauan kuin se ei kehitä mitään halkeamia tai reikiä.

Voit odottaa jopa kuusi tuntia seksiä, kun olet asettanut kohdunkaulan korkki, tai voit harrastaa seksiä heti 15 minuutin kuluttua laittoi pallon sisään Voit jättää pessaari paikallaan jopa 48 tuntia sen jälkeen, kun ensin asetat sen. Jos harrastat seksiä useita kertoja, sinun tulee käyttää enemmän Spermisidi. Joka kerta kun seksiä, puristaa enemmän spermisidi syvälle emättimeen muutaman minuutin etukäteen. Sinun ei tule käyttää pessaari kun sinulla on kuukautiset.

Mistä saan pessaari?

Voit ostaa kohdunkaulan korkki apteekki reseptiä teidän terveydenhuollon tarjoaja. Lääkäri tutkii sinut ja mitata kohdunkaulan oikea koko korkki. Pessaari maksaa 45€ ja 60€ ja spermisidi maksaa 10€ ja 15€ per paketti.

Edut ja haitat pessaari

Pessaari ei käytä hormoneja raskauden ehkäisyyn. Hormonit on sivuvaikutuksia ja joitakin muotoja voi vaikeuttaa voit tulla raskaaksi, jos lopetat hormoni-pohjainen syntyvyyden. Kuitenkin, se, että kohdunkaulan korkki ei käytä hormoneja on myös yksi sen haittoja. Se on vähemmän tehokas kuin muita ehkäisymenetelmiä, myös muista kondomi, kuten kondomia.

Pessaari ei ole oikea kaikille. Se voi olla vaikea lisätä sekä vaikea vetää ulos emättimestä.

Lisäksi pessaari:

 • Ei toimi niin hyvin naisilla, joilla on ollut emättimen synnytys

 • Ei suojaa sukupuoliteitse tarttuvat taudit (sukupuolitaudeilta)

 • Lisää infektioriskiä, ​​kuten sukupuolitautien ja toksinen shokki-oireyhtymä (TSS)-harvinainen, mutta hengenvaarallinen bakteeri-infektio.

 • Aiheuttaa epämukavuutta ja ärsytystä. Korkki itsessään voi olla hieman epämiellyttävä seksin aikana. Liikakäyttöä spermisidi voi myös aiheuttaa tulehdusta ja ärsytystä, jotka voivat entisestään lisätä riskiä sukupuolitaudeilta.

Voit pienentää tartuntariskiä poistamalla korkki ohjeiden ja löytää spermisidi joka ei ärsytä herkkää limakalvon emättimeen.

Etusivu  >  Naisen sukuelimiin  >  Tyypit ehkäisymenetelmiä: pessaari