Etusivu
Olobot - Terveys ja lääketieteellisen tiedon voit luottaa

Kukoistava sydänkohtauksen jälkeen

Jos olet ollut sydänkohtaus, olet luultavasti ihmettelevät, miten elämäsi tulee muuttumaan.

Pitkällä aikavälillä elämänlaatua on sidottu kuinka vaikea sydänkohtaus oli ja miten sitä on kohdeltu. Tämän lisäksi kaikista muutoksista riippuu pitkälti sinulle. Jos teet sen tapahtua, elämäsi voi olla terveempiä ja aktiivisempia kuin ennen. Työskennellä lääkärin suunnitelmasta.

Talteenotto ja ehkäisy

Ensimmäinen askel on työskennellä lääkärin löytää syy teidän sydänkohtaus ja keskustella toimenpiteitä, joilla vähennetään riskiä toisen sydänkohtauksen.

Jälkeen ensimmäisen sydänkohtauksen riski toisen sydänkohtauksen lisää kaksi-tai kolminkertaiseksi. Tämä ei kuitenkaan merkitse sitä, että toinen sydänkohtaus on tapahduttava. On viisi strategioita sinun ja lääkärisi voi käyttää tehdä elämästäsi terve:

  • Lopeta tupakointi.

  • Muuttaa ruokavaliota.

  • Tulla fyysisesti aktiivinen.

  • Tehdään pallolaajennus tai leikkaus.

  • Ottaa lääkkeesi.

Saatat joutua leikkaukseen korjata vahinkoa sydänlihakseen tai pallolaajennus tai leikkaus verisuonten että sinut vaarassa. Mutta leikkaus itsessään ei ole koskaan tarpeeksi, koska elintapojen muutokset ovat myös tarpeen.

Tekemään terveellisiä valintoja

Miten voit siirtyä kohti terveellisempää elämäntapaa?

Jos tupakoit, kysy lääkäriltäsi ohjelmia, jotka auttavat sinua lopettamaan.

Liikunta vahvistaa sydänlihas joten se voi pumpata verta helpommin ja vahvistaa muita lihaksia niin sydän ei tarvitse työskennellä niin kovasti. Se voi auttaa sinua laihtua, alentaa verenpainetta, vähentää stressiä, vähentää kolesterolia ja vähentää riskiä kuolla toisen sydänkohtauksen. Rutiini, joka keskittyy aerobista liikuntaa 30 minuuttia päivässä vähintään kolmena päivänä viikossa tulisi olla vähintään tavoite. Aerobinen liikunta-tyyppi, joka nostaa sykettä-voi olla yhtä helppoa kuin reipas, 30 minuutin kävelymatkan päässä. Aloita hitaasti ja noudata lääkärin tai kuntoutuksen asiantuntijan neuvoja.

Niveltulehdus tai muita ongelmia voi tehdä joitakin harjoituksia haastavaa. Mutta se ei tarkoita, sinun ei pitäisi olla aktiivinen. Lääkärisi tai kuntoutuksen asiantuntija voi auttaa.

Jos kävely on liian tuskallista, kokeile harjoitus, joka ei rasita niveliä. Ratsastaa kuntopyörä, esimerkiksi nojaan. Keskustele lääkärisi kanssa siitä turvallisin tapa aloittaa.

Ruokavalion muutokset voivat auttaa alentamaan kolesterolia, paino ja verenpaine. Vältä rasvaisia ​​ruokia ja siirtyä kevyemmän ruokavalion suurempi kuitua ja mahdollisesti pienempi suolaa. Tämä tarkoittaa enemmän hedelmiä ja vihanneksia, vähemmän munia, ja vähemmän voita ja punaista lihaa. Ravitsemusterapeutin, voit havaita ja muuttaa epäterveellinen syöminen malleja.

Älä pelkää seksiä sydänkohtauksen jälkeen. Kuten muidenkin toimintaa, saatat joutua aloittaa hitaasti ja vähitellen työskennellä omaan normaaleissa tavoissa. Jotkut lääkkeet voi ottaa sydänkohtauksen jälkeen voi vaikuttaa seksuaalisen kiinnostuksen tai kyvyn saada erektio tai orgasmin. Keskustele lääkärisi kanssa siitä, milloin voit alkaa harrastaa seksiä tai jos luulet lääkitys voi aiheuttaa ongelmia.

Sydänkohtauksen jälkeen, lääke on tärkeää alentaa kolesterolia ja verenpainetta hallitsevan. Varmista, että ymmärrät, milloin ja miten lääke tulee ottaa, ja ottamista kuten ennenkin. Keskustele lääkärisi kanssa, jos lääke aiheuttaa ongelmia sinulle. Älä muuta tai lopeta lääkkeiden käyttöä itse. Pysähtyen yhtäkkiä voi olla vaarallista joidenkin lääkkeiden.

Jos stressi on tekijä elämässäsi, se voi nostaa verenpainetta, sykettä, ja tee sydänsairauksia pahempi. Jos sinulla on stressiä töistä tai kotoa, saada neuvoja stressin vähentäminen tekniikoita tai katso ohjaajana ehdotuksia siitä, miten voit vähentää stressiä tai muuttaa vastaus stressaavissa tilanteissa.

Miksi rehab ohjelmat väliä

Sydänkuntoutusohjelmassa ohjelmien tarkoituksena on auttaa ihmisiä, joilla on ollut sydänkohtaus tehdä muutoksia he tarvitsevat terveellistä elämäntapaa. Vuonna rehab ohjelma, terveydenhuollon ammattilaiset auttavat sinua näyttää, miten katsella verenpainetta, auttaa sinua lopettamaan tupakoinnin, muuttaa oman ruokavalion, ja perustaa käyttää rutiininomaisesti.

Tavoitteena Rehab on muodostaa tottumuksia, joka tekee ja pitää sinut terveenä. Jos lääkäri ei ole puhunut kanssasi sydänkuntoutusohjelmassa, sinun pitäisi kysyä siitä.

Toipumassa sydänkohtaukseen tarkoittaa muuttaa elämäsi positiivisilla tavoilla-ei tupakointia, alentaa kolesterolia, verenpainetta hallitsevan, pysyä aktiivisena, ja muodostaa kumppanuuksia terveydenhuollon ammattilaisille. Nämä toimenpiteet eivät vain vähentää riskiä ja pelko toisen sydänkohtauksen. He myös tekevät elämästä terveellisempää ja hauskempaa.

Rooli perheen

Perheenjäsenet voivat auttaa sydänkohtauksen potilas toipua ja elää terveellistä elämää.

Aviomiehet ja vaimot voivat käyttää yhdessä esimerkiksi ja puoliso voi tarjota tukea ja rohkaisua.

Perhe voi myös auttaa liittymällä takaisin sukua terveellistä ruokavaliota ja kannustaa heitä saattamaan rehab ohjelma tai lopettaa tupakoinnin, ja muistuttaa heitä ottamaan lääkkeitä.

Perheenjäsenet voivat myös katsella ihmisen mielialaan ja henkiseen hyvinvointiin. Masennus on yleistä sydänkohtauksen jälkeen. Jos se ei ala helpottaa muutamassa viikossa, se voi haitata elpymistä ja aiheuttaa henkilö voi välttää tärkeää, myönteisiä toimia. Sukulaiset pitäisi kannustaa pyrkimyksiä saada apua ja soita terveydenhuollon tarjoaja heti.

Perheenjäsenet voivat myös ajoittain haitata elpymistä. Esimerkiksi, jos perheenjäsen tupakoi, se voi tehdä tupakoinnin lopettamiseen haastavampaa henkilö, joka on ollut sydänkohtaus. Muut elämäntavoista, jotka edistävät sydänkohtaus, kuten liikunnan puute ja rasvainen ruokavalio, voi olla perhemallit.

Etusivu  >  Sydänkohtaus  >  Eläminen sydänkohtaus  >  Kukoistava sydänkohtauksen jälkeen