Etusivu
Olobot - Terveys ja lääketieteellisen tiedon voit luottaa

Kalium

Etunimi (etunimet):

KCI, kaliumkloridi

Yleinen kuvaus:

Kalium on erittäin reaktiivinen, metallinen elementti normaalisti esiinny luonnossa, kuten "suola", kuten kaliumkloridi tai kaliumnitraattia. Se on keskeisessä asemassa, kun luodaan hermosignaalit, joita tarvitaan luuston, sileän lihaksen ja sydänlihaksen supistumista. Se auttaa ylläpitämään normaalia verenpainetta. Kalium on myös tärkeää säilyttää elektrolyytti-ja pH-tasapainon.

Useimmat kalium kehossamme löytyy lihas-ja vähärasvaisen kudosten soluissa. Kalium on saatavilla useimmat elintarvikkeet ja imeytyy elimistöön.

Kaliumsuolat ovat vesiliukoisia, ja kalium löytyy ratkaisu positiivisesti varautunut hiukkanen (antamisesta). Kalium on tärkeä kationi elävien solujen sisällä.

Kalium tarvitaan ylläpitämään sähkökemiallinen potentiaali solukalvojen läpi. Tämä potentiaali on ratkaisevan tärkeää suorittaa hermosignaalit, joka sitten johtaa luuston lihasten supistumisen, hormoni vapauttaa ja sileän lihaksen ja sydämen supistumista.

Kaliumtasoja säännellään munuaisiin kautta hormoni aldosteroni.

Lääketieteellisesti pätevä käyttötarkoituksiin:

Riittävä kaliumin on todettu vähentävän verenpainetauti (korkea verenpaine).

Ruokavalio sisältää runsaasti hedelmiä, vihanneksia ja korkean kalium, vähärasvaisia ​​maitotuotteita on todettu alentavan verenpainetta ja vähentää kalsiumin erittymistä. Kuitenkin lisäravinteet kaliumia ei yleensä suositella, koska mahdollisuudet vakavia myrkyllisiä vaikutuksia, kuten sydänpysähdys.

Perusteettomia väitteitä:

Huomaa, että tässä osassa käsitellään väittää, että ei ole vielä näytetty toteen tieteellisten tutkimusten avulla.

Tutkimus eläimillä osoittavat, että kalium voi olla merkitystä estää aivohalvauksia ja voivat myös suojaamaan munuaisia ​​vaurioilta, jota esiintyy verenpainetauti. Vaikutuksia ihmiseen ei tunneta.

Saantisuositus:

Ei ole Suositeltu ruokavalio (RDA) tai Ruokavalion saantisuositus (DRI) kaliumia. Normaali ravinnon saanti kaliumia on noin 1000 ja 2000 mg päivässä aikuisille, joilla ei ole lisääntynyt saanti suositella raskauden ja imetyksen aikana.

Kalium voidaan ottaa nestemäisessä tai tabletin muodossa.

Kalium on yleisesti saatavilla ruokia koska se on tärkeä osa eläviä soluja. Erityisen hyviä lähteitä ovat hedelmät ja vihannekset (kuten banaaneja, sitrushedelmät ja tomaatit), maito ja jogurtti, ja tuoretta lihaa. Seuraavassa taulukossa kaliumpitoisuus joidenkin parempaa ruokaa lähteistä.

Ruoka

Kaliumia

Tomaattipyrettä (cup)

1221 mg

Avokado (1 keskikokoinen)

1097 mg

Peruna, paistettu w / ihoa (1 peruna)

844 mg

Navy pavut (1 kuppi, keitetyt)

669 mg

Kuivatut luumut (10 luumut)

626 mg

Taatelit, (10 päivät)

541 mg

Cantaloupe, raaka (1 kuppi kpl)

494 mg

Hunajameloni, raaka (1 kuppi kpl)

461 mg

Banana, raaka (1 keskikokoinen)

451 mg

Maito, rasvaton (8 fl oz)

406 mg

Maito, koko (8 fl oz)

370 mg

Jogurtti (6 oz)

350 mg

Aprikoosit, raaka (3 medium)

313 mg

Nektariini, raaka (1 keskikokoinen)

288 mg

Tomaatti, raaka (1 tomaatti)

273 mg

Oranssi, raaka (1 keskikokoinen)

250 mg

Mansikat, raaka (1 cup)

247 mg

Päärynä, raaka (1 keskikokoinen)

208 mg

Peach, raaka (1 keskikokoinen)

171 mg

Vaikka kalium häviää kypsennyksen aikana, lisäämällä kaliumkloridia keitinvettä voi estää kaliumin huuhtoutumisen ulos keitinvettä. Minimaalisia määriä vettä tulisi käyttää, kun ruoanlaittoon vihanneksia. Höyryssä elintarvikkeet auttaa myös säilyttämään kaliumpitoisuutta.

Lihasheikkous, uneliaisuus ja sydämen rytmihäiriöt voivat johtua alhainen kalium (hypokalemia). Alhainen kalium-pitoisuus veressä vaikeuttaa hermoja tuleen signaaleja, estäen siten lihaksen supistumisen. Muita merkkejä hypokalemia kuuluvat pahoinvointi, luiden haurastumista, lisämunuaisen liikakasvu (laajentuneen lisämunuaisen), vähentynyt kasvu, laihtuminen ja irrationaalista käyttäytymistä.

Puutos ei tapahdu normaaleissa olosuhteissa, koska laaja saatavuus kalium elintarvikkeissa. Kuitenkin pitkittynyt oksentelu ja ripuli, diureetti käyttö, laksatiivinen ja steroidien väärinkäyttö, anoreksia, krooninen nälänhätä ja häiriöitä hormonaalisen säätelyn voi aiheuttaa puutos.

Ihmiset käyttävät tiettyjä nesteenpoistolääkkeitä (diureetteja) voidaan määrätä kalium täydentää, lääkärin. Kuitenkin terveydenhuollon ammattilainen on seurattava potilaalle ottaen yli 300 mg Kaliumvalmisteiden päivässä.

Kaliumin johtaa laski kalsiumin eritystä (yleensä toivottavaa vaikutusta).

Haittavaikutuksia, myrkyllisyys ja vuorovaikutus:

Hyperkalemia (korkea kaliumpitoisuus veressä) on vaarallinen. Vaikutukset liian paljon kaliumia ovat samanlaisia ​​vaikutuksia alhainen, ja niihin kuuluvat lihasten heikkous, sydämen rytmihäiriöt ja sydänpysähdys. Solut on vaikeuksia vastata hermoimpulssien liikaa kaliumia, mikä vaikuttaa lihasten supistukset.

Hyperkalemia voi johtua huonosti munuaiset, vaikea hormonaalinen epätasapaino ja liiallinen täydentää käyttöä.

Ruhjevammoja, jotka aiheuttavat soluvaurioita ja punasolujen hemolyysi voi vapauttaa ylimääräinen kalium verenkiertoon, mahdollisesti aiheuttaa hyperkalemia, samoin. Rasittava liikunta voi aiheuttaa nousua veren kaliumpitoisuutta, mutta ei yleensä vaarallinen.

Hyperkalemia (korkea kaliumpitoisuus veressä) voi aiheuttaa sydänpysähdyksen. Kaliumlisät ei yleensä suositella, ellei erikseen neuvoi lääkäri.

Naiset, jotka ovat raskaana tai imetät tulee neuvotella lääkärin ennen minkään kivennäisaineita.

Tietyt nesteenpoistolääkkeitä (diureetteja) voi heikentävistä kaliumpitoisuus veressä. Huom: Kaliumia säästävät diureetit ovat saatavilla ja ei pidä ottaa Kaliumlisien. Jos käytät diureetti, ota yhteyttä lääkäriin ennen minkään kaliumlisää.

Lisätietoja:

Ihmiset voivat käyttää kaliumkloridi suolan vaihdon kun yrittää alentaa verenpainetta. Yleensä tämä ei johda hyperkalemia koska karvas maku kaliumkloridia taipumus rajoittaa sitä, kuinka paljon ihmiset käyttävät. Tutkimukset osoittavat, että suhde natriumin ja kaliumin voi olla yhtä tärkeä kuin läsnäolo natrium verenpainetta alentava. Alhainen kaliumpitoisuus voi olla suurempi rooli verenpainetauti kuin korkea natrium.

Klikkaa tästä luettelosta hyvämaineinen verkkosivustoja yleistä tietoa ravitsemukseen.

Etusivu  >  Ravintolisät  >  Kalium