Etusivu
Olobot - Terveys ja lääketieteellisen tiedon voit luottaa

Alhainen testosteronitaso

Kysymys:

Mikä aiheuttaisi normaalia alhaisempi testosteroni taso?

Vastaus:

Ennen kuin kysyt miksi testosteroni on alhainen, sinun täytyy tietää, jos se todella on alhainen. Se on yksinkertainen kysymys monimutkaisen vastauksen.

Sijasta yhden tason testosteroni, normaali miesten näyttely monenlaisia, joiden testosteronitaso välillä 270 ja 1070 ng / dl (nanogrammaa desilitraa). Mutta, kuten niin monet biologiset toiminnot, testosteronin tuotanto menee ylös ja alas yli 24 tunnin ajan. Suurinta tuotanto on klo 8 ja alin kaksikymmentäyksi

Mittauksissa olisi merkitystä, ne olisi saatu Standard Time, yleensä ensimmäinen asia aamulla. On toinenkin monimutkaisuus: Testosteroni kulkee verta kahdella tavalla, sidottu yksi kahden proteiinin tai sitoutumattoman. Ainoastaan ​​vapaa ja albumiiniin sidottu muotoja ovat biologisesti aktiivisia. Ne tunnetaan biologisesti testosteronia. Jos sinun on todella tietää missä seisotte, tarvitset sekä oman kokonaismäärä ja vapaan (tai biologisesti) testosteronitasoja mitata, mieluiten aikaisin aamulla.

Jos tasot ovat alhaiset, mikä voisi olla syynä? Testosteroni tuotetaan Leydigin solujen kivekset. Jotta mieshormoni, nämä solut on ensin stimuloida hormoni LH, joka on valmistettu aivolisäkkeen aivoissa. LH tuotanto riippuu stimulaation hormoni LHRH, joka on valmistettu toisessa osassa aivoja, hypotalamus. Joten testosteronin puute (hypogonadismi) voi johtua liittyviä ongelmia kivekset tai aivoissa.

Kivesten ongelmat voidaan jäljittää geneettisiä virheitä, sikotauti, vakava trauma, alkoholismi, ja kemoterapiaa ja säteily syövän hoitomuotoja. Ongelmat, jotka ovat peräisin aivolisäkkeen sisältävät kasvaimet (lähes kaikki noncancerous), pään vamma, aivoleikkaus, eri lääkkeitä, jotkut perinnölliset sairaudet, vakavasta aliravitsemuksesta, ja kroonisia sairauksia.

Etusivu  >  Miesten terveys  >  Alhainen testosteronitaso