Etusivu
Olobot - Terveys ja lääketieteellisen tiedon voit luottaa

Insuliinikäytön

Insuliinikäytön ja tyypin 1 ja 2 diabetes

Tyypin 1 diabetes (kutsutaan myös insuliinista riippuvainen diabetes) on autoimmuunisairaus, jossa elimistön immuunijärjestelmä hyökkää solut, jotka tuottavat insuliinia, mikä ei ole lainkaan tai pieni määrä insuliinia. Tyypin 1 diabetes esiintyy yleensä nuorempina, joka puhkeaa usein ennen 30-vuotiaita. Lääkitykseen tyypin 1 diabetes sisältyy päivittäinen insuliiniruiskeita.

Tyypin 2 diabetes on usein seurausta kehon kyvyttömyys tehdä tarpeeksi, tai oikein käyttää, insuliinia tuotetaan. Hoito alkaa usein harjoitusohjelman ja terveellinen ruokavalio auttaa alentamaan verensokeria. Kuitenkin, jos tämä hoitosuunnitelma on tehoton, lääkitys voi olla tarpeen. Lääkitys diabetes voidaan antaa pilleri tai ruiskeena muotoja.

Mikä on insuliini?

Insuliini on hormoni, jota haima, joka auttaa alentamaan veren sokeri siirtämällä sokerin verenkierrosta soluihin kehon. Kun solujen sisällä, verensokeri tulee olennainen energianlähde elin.

Mitkä ovat eri insuliinia?

On olemassa neljä eri insuliinia, luokitellaan seuraavasti:

Puhkeaminen

Kuinka nopeasti insuliini alkaa toimia kun se on pistettävä

Ruuhka-aika

Aikaa, kun insuliini on tehokkain alentaa verensokeria

Kesto

Kuinka kauan insuliini pysyy työskentelevät kehon

Insuliini voi toimia eri tavalla, kun sitä annetaan eri henkilöille, joten ajat puhkeamista, ruuhka-aikaan, ja kesto voi vaihdella. Neljä insuliinia ovat:

Insuliini tyyppi

Puhkeaminen
(Approksimaatio)

Ruuhka-aika
(Approksimaatio)

Kesto
(Approksimaatio)

Nopeavaikutteisen, lisproinsuliinilla aspart, alle annettuna insuliini

15 minuuttia

30-90 minuuttia

3-5 tuntia

Lyhytvaikutteinen, säännölliset (R) insuliinia

30-60 minuuttia

2-4 tuntia

5-8 tuntia

Pitkävaikutteisen NPH (N) tai pitkävaikutteinen (L) insuliinia

1-3 tuntia

8 tuntia

12-16 tunnin

Pitkävaikutteista, glargiini, detemir insuliinia

1 tunti

ei mitään

20-26 tuntia

Jotkut ihmiset, joilla on diabetes joutua ottamaan kahden eri insuliinia verensokeri. Joissakin insuliini voidaan ostaa jo sekoitettu yhteen, kuten tavallisessa ja NPH-insuliinia, jotta injektion molempien insuliinia samaan aikaan. Muun tyyppisiä insuliinia ei voi sekoittaa keskenään, ja se voi vaatia kaksi eri ruisketta.

Insuliini on valmistettu eri vahvuuksia, U-100 insuliinia (100 yksikköä insuliinia millilitrassa nestettä) on yleisin vahvuus. Ruiskut hallinnoinnista insuliini on suunniteltu erityisesti kutakin vahvuutta. Sen vuoksi U-100 ruiskua voidaan käyttää vain U-100 insuliinia.

Insuliinia valittu voi heijastaa henkilön mieltymysten ja kyky tarttua tahansa hoito. Muita tekijöitä ovat yksilön:

  • Halukkuus seurata verensokeria säännöllisesti

  • Päivittäinen aktiivisuus tasot (tyyppi ja määrä liikuntaa)

  • Ymmärtäminen diabetes

  • Vakauden verensokeri

  • Ruokavalio

Miten insuliini annetaan?

Insuliini on tultava kehon verenkiertoon olisi tehokasta. Tämä onnistuu injektiot rasvakerros - yleensä käsivarteen, reiteen tai vatsan alueelle. Eri sivustoja kehon avulla insuliinia syöttää eri tahtiin. Insuliini ruiskutetaan vatsan toimii nopeimmin, kun taas injektiona reiteen toimii hitain. Insuliini on antaa kehon kautta injektio ja ei voi ottaa suun kautta, koska se tuhoutuu vatsassa ruuansulatuksen aikana.

Ajoitus insuliinipistoksista on erittäin tärkeää. Insuliini täytyy yleensä antaa ennen ruokailuajat - ennen sokeria ateria alkaa päästä verenkiertoon. Aina lääkärisi koskeviin yksittäisiin insuliinihoitoa, mukaan lukien pistoskohdista, annostus, tiheys, ja erityisiä antoaikoja.

Mitkä ovat erilaisia ​​insuliinipistos laitteita?

On olemassa monia erilaisia ​​insuliinin pistokohdan laitteilla. Joitakin esimerkkejä laitteista kuuluu:

Ruisku

Ruisku on yleisin käytetty laite insuliinin hoitamiseksi. Ruiskun neula asetetaan ihon alle, ja insuliini pistetään.

Insuliinikynä

Käytetään usein useita, päivittäisiä annoksia insuliinia, insuliini kynä omistaa kasetti insuliinin kanssa. Kynä, joka näyttää kirjoittaa kynä, on pieni neulan kärjessä. Dial kynän avulla käyttäjä voi määrittää sopivan annoksen. Mäntä toiseen päähän kynä otetaan todellakin toimittamaan tai pistää insuliinia.

Insuliini Suihkuinjektoria

Insuliini Suihkuinjektoria näyttää iso kynä. Suutin käyttää mekanismi tuottaa korkean paineen ilmaa "spray" insuliini ihon läpi. Insuliini suihkuinjektoreja voi olla vaihtoehto ihmisille, jotka eivät siedä neuloja.

Ulkoinen insuliinipumpun

Insuliini pumppu on laite, joka pumppaa insuliinia jatkuvasti läpi muoviputken kiinnitetty neula ihon alle lähelle vatsan. Pumppu on riittävän pieni pidettäväksi vyöllä tai taskussa.

Suun insuliinia

Koska insuliini on nopeasti hajoavat ruoansulatuskanavasta, se on historiallisesti annettu ruiskeena, yleensä ihon alle. Kuitenkin uudet lääkealan materiaaleja ja tekniikoita on kehitetty, joka voi suojata insuliinia rikkoutumatta ruoansulatuskanavassa.

Ensimmäinen ihmisen tutkimuksissa suun kautta otettavien insuliinin ilmoitettiin vuonna 2006. Vaiheen I kliiniset kokeet ovat osoittaneet insuliinia annetaan geelikapseliin olevan turvallinen ja tehokas. Kliinisissä tutkimuksissa jatkuu seuraavan useita vuosia lääkitys liikkuu liittovaltion hyväksymisprosessi.

Haimansiirron

Tyypin 1 diabeteksessa haima tuottaa liian vähän insuliinia tai ei ollenkaan. Siten korvaa ei-toimiva haima terve istutetut haima näyttäisi olevan parannuskeinoa tyypin 1 diabetes.

Vuonna 1960 haimansiirron oli ensin yritetty. Kuitenkin vasta parantaminen kirurgisten tekniikoiden ja uusien anti-hylkäämistä lääkkeitä vuotta myöhemmin haimansiirron tuli realistisesti mahdollinen hoito tyypin 1 diabetekseen. Haimansiirron tutkitaan jatkuvasti monissa keskuksissa Yhdysvalloissa ja ympäri maailmaa.

Onnistuessaan haimansiirron parannuskeinoja diabetes - verensokeri tullut normaalia, koska uusi haima tuottaa insuliinia. Kuitenkin, kuten useimpien elinsiirron, komplikaatioita voi esiintyä. Yleisimmät komplikaatiot ovat hylkäämistä uutta elintä, infektio, ja haitallisia vaikutuksia antirejection lääkkeitä, jotka on otettava loputtomiin elinsiirron jälkeen.

On olemassa kolmenlaisia ​​haimansiirrot:

  • Samanaikaisesti haima-ja munuaissiirto (SPK). Koska useimmat ihmiset, joilla on tyypin 1 diabetes, jotka täyttävät kriteerit haimansiirron on myös jonkin verran munuaissairaus, samanaikainen elinsiirrot sekä haiman ja munuaisten tehdään usein. Paras menestys hinnat on saavutettu tällainen menettely.

  • Haima jälkeen munuaissiirto (PAK). Tässä menettelyssä, haima istutetaan henkilö, joka on jo saanut munuaissiirto. Tämä menettely on yleensä onnistumisprosentti, joka on lähellä SPK menettelyjä.

  • Haimansiirron yksin (PTA). Tässä menettelyssä vain haima on siirretty. Tämä menettely tapahtuu harvemmin, ja on yleensä pienempi onnistumisprosentti kuin muut menettelyn tyyppejä.

Haima solusaarekkeiden

Saarekesolujen haima tuottaa insuliinia. Vain noin 1-2 prosenttia solujen haima ovat saarekesolujen.

Vuonna 1970 tutkimus haiman elinsiirrot hiirillä oli erittäin onnistunut. Kuitenkin kääntää tämä menestys ihmisen solusaarekkeiden oli aluksi vaikeaa. Tutkijat University of Alberta Edmonton, Alberta, Kanada, kehittänyt erikoistunut protokolla solusaarekkeiden joka näyttää todella lupaavalta. Tutkimus jatkuu Edmonton pöytäkirjassa monikeskustutkimus, jota parhaillaan tehdään immuunitoleranssissa Network. Sponsoreita immuunitoleranssi Network ovat National Institute of Allergy ja Infectious Disease, NIDDK ja Juvenile Diabetes Foundation.

Solusaarekkeiden on noninvasive menettely (ei leikkausviillosta vaaditaan). Saarekesolujen on otettu luovuttajan haimasta ja injektoidaan sitten vastaanottajan maksa katetrin kautta (pitkä, ohut putki). Kun saarekesolut on istutettu luovuttaja, ne alkavat tuottaa ja vapauttaa insuliinia.

Ihmiset, jotka saavat haiman siirto on otettava antirejection lääkitystä loppuelämänsä.

Vakuutus-ja insuliinipumpuista

Medicare on kattanut kustannukset insuliinipumput vuodesta 1999. Viimeaikaiset muutokset Medicare politiikan rentoutua tukikelpoisuuden kattavuus perustuu paasto seerumin C-peptidin tasoja (verikoe, joka mittaa määrä C-peptidin pitoisuutta veressä C-peptidi on alayksikköä insuliinia). Uudistetun politiikkaa, useammat ihmiset voivat saada Medicare kattavuus insuliinipumppuihin. Aina tarkistaa omasta vakuutusyhtiöstä, onko insuliinipistos laitteita ja tarvikkeita on katettu oman suunnitelman.

Etusivu  >  Diabetes  >  Hoito  >  Insuliinikäytön