Etusivu
Olobot - Terveys ja lääketieteellisen tiedon voit luottaa

Diabetes insipidus: hoidot

Miten on diabetes insipidus hoidetaan?

Lieviä tapauksia diabetes insipidus ei voi vaatia lääketieteellistä hoitoa, tai ne voivat vaatia, että juot ylimääräistä vettä päivän aikana. Vakavammissa tapauksissa diabetes insipidus, hoito riippuu tyypin diabetes insipidus.

Keskus-ja raskausajan diabetes insipidus

Raskausajan diabetes insipidus esiintyy vain raskauden ja ratkaisee syntymän jälkeen. Raskauden aikana keinotekoinen vasopressiiniä voidaan ottaa. Keski diabetes insipidus on myös yleensä hoidettu lääkkeillä on suunniteltu jäljittelemään vasopressiini, kuten:

  • Desmopressiini injektio (DDAVP)
  • Desmopressiini nenäsumute (Stimate, Minirin)
  • Desmopressiini pilleri (DDAVP)

Hoito nefrogeenisen vesitystaudin

Nefrogeeninen vesitystaudin ei voida hoitaa keinotekoisilla vasopressin. Sen sijaan, hoitoja nefrogeeninen vesitystaudin ovat:

  • Tulehduskipulääkkeet, kuten indometasiini (Indocid, Indocin)
  • Diureetit, kuten hydroklooritiatsidin sekoitettuna amiloridia (Moduretic)
  • Runsaasti nesteitä

Hoito dipsogenic diabetes insipidus

Tehokkaita hoitoja dipsogenic diabetes insipidus eivät ole tiedossa. Kuitenkin huolellinen neste sääntely on tärkeää kuivumisen estämiseksi.

Mitä voit tehdä parantaa diabetes insipidus

Vesitystaudin estää elimistön neste sääntelymekanismeja toimimasta kunnolla. Jos sinulla on diabetes insipidus, säätämiseen tai lisätä nesteen saanti voi auttaa oireita. Nesteen saanti olisi vain muutettu neuvoja terveydenhuollon ammattihenkilö, kuten jotkut lääkkeet voivat häiritä nesteen sääntelyä.

Mitkä ovat mahdolliset diabeteksen insipidus?

Useimmissa tapauksissa diabetes insipidus, ei ole komplikaatioita. Jos tarpeeksi nesteitä kulutetaan, diabetes insipidus ei ole vakavia tai hengenvaarallisia. Kuitenkin menettää liikaa nestettä voi olla vakavia seurauksia. Komplikaatioita käsittelemättömän tai huonossa hoitotasapainossa oleva diabetes insipidus voivat olla vakavia, varsinkin jos nestehukka tuloksia. Voit auttaa minimoimaan riskiä vakavia komplikaatioita seuraamalla hoitosuunnitelman sinun ja terveydenhuollon ammatillista suunnittelua erityisesti sinulle. Diabeteksen insipidus ovat:

  • Nestehukka (kehon nesteiden ja elektrolyyttejä, jotka voivat olla hengenvaarallisia, kun vakavia ja hoitamatta)
  • Elektrolyyttiepätasapaino
ESITTELY

Mikä on diabetes insipidus?

Diabetes insipidus on harvinainen sairaus, jossa munuaiset eivät kykene pidättämään vettä. Tämä johtaa liialliseen virtsaaminen ja lisääntynyt riski nestehukka, kehon nesteiden ja elektrolyyttejä, jotka voivat olla hengenvaarallisia, kun vakavia ja hoitamatta. Vesitystaudin syntyy, kun elimistön väärin käyttää ADH, tai vasopressiiniä, joka on tehty hypotalamuksen... Lue lisää vesitystaudin käyttöönotto

Oire

Mitkä ovat oireita diabetes insipidus?

Oireita diabetes insipidus liittyvät huono nesteen kertyminen ja ovat liiallinen virtsaaminen ja jano. Oireet eivät yleensä ole hengenvaarallinen, mutta voi johtaa vakava nestehukka, jos asianmukaista hoitoa ei saada.... Lue lisää diabetes insipidus oireita

SYYT

Mikä aiheuttaa diabetes insipidus?

Vesitystaudin syntyy vahinkoa kehon järjestelmiä, jotka ovat vastuussa sääntelystä nestetasapainoa. Tämä sisältää vaurioita lisämunuaiset, munuaiset, tai rauhaset keskushermostoon. Erityinen syy vesitystaudin riippuu tyypin diabetes insipidus.... Lue lisää diabetes insipidus syitä

Etusivu  >  Diabetes  >  Vesitystaudin - Hoidot