Etusivu
Olobot - Terveys ja lääketieteellisen tiedon voit luottaa

Liikunta sydämen ultraäänitutkimus

( Stressi sydämen kaikukuvaus, Liikunta Echocardiography, Harjoitus Echo)

Mikä on harjoituksen sydämen ultraäänitutkimuksessa?

Sydämen ultraäänitutkimus on noninvasive (iho ei ole lävistäneet) menettelyä käytetään arvioimaan sydämen toimintaa ja rakenteita. Liikunta sydämen ultraäänitutkimus, jotta voidaan arvioida sydämen reaktiota stressiin tai liikuntaa. Menettelyn aikana anturi (kuten mikrofoni) lähettää ultraääni ääniaaltoja taajuudella liian korkea tulla kuulluksi. Kun anturi on sijoitettu rinnassa tietyissä paikoissa ja kulmissa, ultraääni ääniaallot liikkuvat ihon läpi ja muiden kehon kudosten sydämen kudoksiin, missä aallot echo off sydämen rakenteita. Anturi poimii heijastuneet aallot, ja lähettää ne tietokoneeseen. Tietokone tulkitsee kaikuja osaksi sydämen kuvan seinät ja venttiilit.

Jälkeen lepää sydämen ultraäänitutkimus kuvat on saatu, henkilö alkaa käyttää juoksumatolla tai kuntopyörällä. Lääkäri vertaa lepää sydämen ultraäänitutkimus, jossa testi tehdään heti harjoituksen jälkeen.

Liikunta sydämen ultraäänitutkimus voi hyödyntää yhtä tai useampaa neljä erityistä tyyppisiä ekokardiografia, kuten alla:

 • M-mode kaikukardiografiaa
  Tämän Yksinkertaisimmillaan ekokardiografia, tuottaa kuvan, joka on samankaltainen kuin jäljittämistä pikemminkin kuin todellista kuvaa sydämen rakenteita. M-tilassa kaiku on hyödyllinen mittaamiseksi sydämen rakenteita, kuten sydämen pumppauskammioihin, koko itse sydämeen, ja paksuus sydämen seinät.

 • Dopplerkaikukuvaus
  Tämä Doppler tekniikkaa käytetään mitata ja arvioida veren virtausta läpi sydämen kammiot ja venttiilit. Veren määrää pumpataan ulos jokaisella lyönnillä on osoitus sydämen toimintaa. Myös Doppler voi havaita epänormaali veren virtaus sydämen sisällä, mikä voi merkitä vikaa yhden tai useamman sydämen neljä venttiiliä, tai sydämen seinät.

 • väri Doppler
  Väri Doppler on parannettu muoto dopplerkaikukuvaus. Värillä Doppler, eri värejä käytetään kuvaamaan suuntaan verenkiertoa. Tämä yksinkertaistaa tulkintaa Doppler tekniikkaa.

 • 2-d (2-ulotteinen) kaikukardiografiaa
  Tätä tekniikkaa on käytetty visualisoimaan todellinen rakenteet ja liike sydämen rakenteita. 2-D kaiku näkemys vaikuttaa kartion muotoinen näytöllä, ja reaaliaikainen liikettä sydämen rakenteet voidaan havaita. Tämä mahdollistaa lääkärin nähdä eri sydämen rakenteet töissä ja arvioida niitä.

Muista asiaan liittyvistä menettelyistä, jotka voidaan käyttää arvioitaessa sydämen kuuluvat lepo tai liikunta sydänfilmi (EKG tai EKG), Holter seurata, signaali-keskimäärin EKG, sydämen katetrointi, rintakehän x-ray, tietokonetomografia (CT) rinnassa, Elektrofysiologiset tutkimukset, magneettikuvaus (MRI) sydämen, sydänlihaksen perfuusion skannaukset, radionuklidien angiografia ja ultranopeat CT. Katso nämä menettelyt lisätietoja.

Syyt menettelyn

Liikunta sydämen ultraäänitutkimus, joka saadaan kun olet käyttänyt juoksumatolla tai kuntopyörällä, voidaan suorittaa seuraavista syistä:

 • arvioida sydämen toiminnan ja rakenteiden

 • asettaa rajat turvallista hoitoa potilaille, jotka ovat siirtymässä sydänkuntoutusohjelmassa ja / tai jotka ovat toipumassa sydäntapahtumaan, kuten sydänkohtaus (sydäninfarkti, tai MI) tai sydänleikkauksen jälkeen

 • arvioida jalkakipu liikunnan (kutsutaan myös katkokävely) potilailla, joilla epäillään tukoksen jalat "verenkiertoelimistö

 • arvioida verenpaine harjoituksen aikana

 • arvioida stressin tai rasitustutkimukset potilailla, joilla tiedetään tai epäillään sepelvaltimotautia

 • arvioida sydämen tilan potilaan leikkaukseen

Voi olla muitakin syitä lääkärin suositella harjoituksen sydämen ultraäänitutkimus.

Riskit menettelyn

Mahdollisista riskeistä harjoituksen sydämen ultraäänitutkimuksessa ovat, mutta eivät rajoitu niihin, seuraavat:

Jos olet raskaana tai epäilet, että saatat olla raskaana, sinun tulee ilmoittaa lääkärin.

Voi olla muitakin riskejä riippuen sinun lääketieteen tauti. Muista keskustella kyseisten lääkärin kanssa ennen menettelyn.

Tietyt tekijät tai sairaudet voivat häiritä tarkkuudella harjoituksen sydämen ultraäänitutkimus. Näitä tekijöitä ovat, mutta eivät rajoitu niihin, seuraavat:

 • tupakointi tai kuluttamisesta kofeiinia kolmen tunnin ennen menettelyn

 • krooninen keuhkoahtaumatauti ( COPD )

 • beetasalpaaja-lääkkeet voivat vaikeuttaa nostaa sykettä

Ennen menettelyn:

 • Lääkäri selittää menettelyä sinulle ja tarjota sinulle mahdollisuuden esittää kysymyksiä, että saatat olla tästä menettelystä.

 • Sinua pyydetään allekirjoittamaan suostumuslomake, joka antaa sinun luvan tehdä testi. Lue lomake huolellisesti ja kysyä jos jokin asia on epäselvä.

 • Paasto voidaan vaatia ennen menettelyn. Lääkäri antaa sinulle ohjeita siitä, kuinka kauan sinun tulee pidättää ruokaa ja / tai nesteitä. Joissakin tapauksissa, savukkeita ja kofeiinia juomat, kuten kahvi, tee ja cola voidaan rajoittaa kahdesta kolmeen tuntia ennen testausta.

 • Jos olet raskaana tai epäilet, että saatat olla raskaana, sinun tulee ilmoittaa lääkärin.

 • Ilmoita lääkärin kaikista lääkkeistä (reseptiä ja over-the-counter) ja rohdosvalmisteita, joita käytät.

 • Ilmoita lääkäriin, jos sinulla on sydämentahdistin.

 • Ilmoita lääkäriin, jos sinulla on seuraavia sairauksia: aneurysma, vaikea verenpainetauti (korkea verenpaine), vaikea sydämen läppien tauti, vaikea kongestiivinen sydämen vajaatoiminta, äskettäinen sydänkohtaus, perikardiitti tai vaikea anemia (alhainen punasolujen määrä).

 • Liikuntaan sydämen ultraäänitutkimus, aikovat pukeutua mukaviin, vaatteet harjoituksen osa testin, sekä pari mukavaa kävelykengät.

 • Perustuu sinun lääketieteen tauti, lääkärisi voi pyytää muita erityisiä valmistelua.

Menettelyn aikana

Liikunta sydämen ultraäänitutkimus voidaan suorittaa avohoidossa tai osana vierailustasi sairaalassa. Menettelyt voivat vaihdella tauti ja lääkäri käytäntöjä.

Yleensä liikunta sydämen ultraäänitutkimus seuraa tätä prosessia:

 1. Sinua pyydetään poistamaan mitään koruja tai muita esineitä, jotka voivat häiritä menettelyä. Voit käyttää sinua lasit, tekohampaat, tai kuulemisen apuvälineet jos käytät jotakin näistä.

 2. Sinua pyydetään poistamaan vaatteet vyötäröstä ylöspäin ja annetaan puku pukeutua.

 3. Sinua pyydetään tyhjentää rakko ennen menettelyn.

 4. Tulet makaavat vasemmalla puolella ensimmäiset kaiun kuvia. Tyynyn tai kiilaa sijoitetaan selän taakse tukea.

 5. Sinut liitetään EKG monitori, joka tallentaa sähköistä toimintaa sydämen ja valvoo sydämen menettelyn aikana pienillä, liima elektrodit. Sinun elintoiminnot (syke, verenpaine, hengitys ja hapetus taso) seurataan menettelyn aikana. EKG jäljittäminen, joka tallentaa sähköistä toimintaa sydämen verrataan kuvat näkyvät sydämen ultraäänitutkimus monitori.

 6. Huone pimenee niin, että kuvien sydämen ultraäänitutkimus monitori voidaan tarkastella teknologi tai lääkärille.

 7. Teknologi asettaa lämmennyt geeli rintaan ja aseta anturi luotain geeli. Tunnet hieman paineen teknologi kantoja anturin halutun kuvan sydämesi.

 8. Teknologi siirtyy anturin mittapään ympärillä ja soveltaa vaihtelevia määriä painetta saada kuvia eri paikoissa ja rakenteiden sydämesi. Paineen määrä takana koetin ei pitäisi olla epämukavaa. Jos se ei tee sinusta epämukavalta, mutta anna teknologi tietää.

 9. Eri sydämen ultraäänitutkimuksessa edellä kuvattuja tekniikoita (M-tila, 2-D-, Doppler-ja väri-Doppler-) voidaan käyttää. Et tietoinen eri tekniikoita paitsi että aikana Doppler tai väri Doppler, saatat kuulla "suhina-suhina" ääni, joka on ääni veren liikkuvat läpi sydämen.

 10. Kun sydämen ultraäänitutkimus kuvat on saatu, voit käyttää juoksumatolla tai pyörällä aloittaa käyttäessään.

 11. Harjoittelet, kunnes olet saavuttanut tavoitteen syke (Lääkäri määrää perustuvat ikäsi ja fyysinen sairaus), tai kunnes et pysty jatkamaan, koska rintakipu, jalkojen kipu, vaikea hengenahdistus, tai vaikea väsymys.

 12. Kun olet saavuttanut tavoitteen syke, voit jatkaa käyttää vielä minuutti tai niin.

 13. Sinun tulisi ilmoittaa teknologi jos tunnet rintakipua, hengitysvaikeuksia, hikoilua tai sydämentykytyksiä.

 14. Saat jälleen pöydällä tai sängyssä kun toinen joukko sydämen ultraäänitutkimus kuvia saadaan.

 15. Kun menettely on saatu päätökseen, teknologi pyyhkii geeli rintaa ja poista EKG elektrodit. Voit sitten laittaa vaatteita.

Kun menettely

Asiakas voi jatkaa tavanomaista ruokavaliotasi ja toimintaa ellei lääkäri neuvoo sinua eri tavalla.

Yleensä ei ole erityistä millaista hoitoa seuraavien harjoituksen sydämen ultraäänitutkimus. Kuitenkin lääkärisi voi antaa sinulle lisää tai vaihtoehtoiset ohjeet toimenpiteen jälkeen, riippuen erityisesti tilanteeseen.

Online-resursseja

Sisältö ehdolla tähän on vain tiedoksi, ja ei ollut suunniteltu diagnosoida tai hoitaa terveysongelma tai sairaus, tai korvata lääkärin hoitoon saat lääkäriltäsi. Kysy lääkäriltä kysymyksiä tai huolenaiheita sinulla voi olla koskien sairaus.

Tämä sivu sisältää linkkejä muihin sivustoihin tietoa tämän menettelyn ja terveyteen liittyvät sairaudet. Toivomme, että löydät näiltä sivuilta apua, mutta muistathan emme valvo eikä hyväksy esitettyjä tietoja näistä Web-sivustoista, eivätkä nämä sivustot tue tiedot täällä.

European College of Cardiology

European Heart Association

National sydän-, keuhko-ja veri-instituutin (NHLBI)

National Institutes of Health (NIH)

National Library of Medicine

Etusivu  >  Angina  >  Liikunta sydämen ultraäänitutkimus