Etusivu
Olobot - Terveys ja lääketieteellisen tiedon voit luottaa

Ekokardiografia (echo)

Mikä on sydämen ultraäänitutkimus?

Sydämen ultraäänitutkimus (kutsutaan myös kaiku, transtorakaalisessa sydämen ultraäänitutkimus tai TTE, liikunta tai stressi sydämen ultraäänitutkimus, dobutamiinin stressiä sydämen ultraäänitutkimus tai DSE tai transesophageal sydämen ultraäänitutkimus tai TEE) on noninvasive (iho ei ole lävistäneet) menettelyä käytetään arvioimaan sydämen toimintaa ja rakenteita. Anturi (kuten mikrofoni) lähettää ultraääni ääniaaltoja taajuudella liian korkea tulla kuulluksi. Kun anturi sijoitetaan rintaan tietyissä paikoissa ja kulmissa, ultraääni ääniaallot liikkuvat ihon läpi ja muiden kehon kudosten sydämen kudoksiin, missä aallot heijastuvat äänilähteen sydämen rakenteita. Anturi poimii heijastuneet aallot, ja lähettää ne tietokoneeseen. Tietokone tulkitsee kaikuja kuvaksi sydämen seinät ja venttiilit.

Sydämen ultraäänitutkimus voi hyödyntää yhtä tai useampaa useita erityisiä tekniikoita:

 • M-tilassa kaikukardiografia. Tämä on yksinkertaisin ekokardiografia. Se tuottaa kuva, joka on samanlainen kuin linja jäljittää sen sijaan, että todellista kuvaa sydämen rakenteita. M-tilassa kaiku on hyödyllinen mittaamiseksi sydämen rakenteita, kuten sydämen pumppauskammioihin, koko itse sydämeen, ja paksuus sydämen seinät.

 • Dopplerkaikukuvaus. Tämä Doppler tekniikkaa käytetään mitata ja arvioida veren virtausta läpi sydämen kammiot ja venttiilit. Veren määrää pumpataan ulos jokaisella lyönnillä on osoitus sydämen kykyä toimia. Myös Doppler voi havaita epänormaali veren virtaus sydämen sisällä, mikä voi merkitä vikaa yhden tai useamman sydämen neljä venttiiliä.

 • Väri doppler. Väri Doppler on parannettu muoto dopplerkaikukuvaus. Värillä Doppler, eri värejä käytetään kuvaamaan suuntaan verenkiertoa. Tämä yksinkertaistaa tulkintaa Doppler tekniikkaa.

 • 2-d (kaksiulotteinen) kaikukardiografia. Tätä tekniikkaa käytetään "nähdä" todellista liikettä sydämen rakenteita. 2-D kaiku näkemys vaikuttaa kartion muotoinen näytöllä, ja reaaliaikainen liikettä sydämen rakenteet voidaan havaita. Tämä mahdollistaa lääkärin nähdä eri sydämen rakenteet töissä ja arvioida niitä.

 • 3-d (kolmiulotteinen) kaikukardiografia. 3-D kaiku tekniikka kaappaa kolmiulotteisen näkymät sydämen rakenteiden syvällisemmin kuin 2-D kaiku. Live tai "reaaliajassa" kuvia mahdollistavat tarkempi arviointi sydämen toimintaa käyttämällä mittauksia, kun sydän lyö. 3-D kaiku näyttää parannettu näkymät sydämen anatomia ja voidaan määrittää asianmukainen suunnitelma hoidon henkilö sydänsairaus.

Miksi kaiku tapahtuu?

On olemassa monia sairauksia, sydämen, joka voidaan havaita ultraäänitutkimuksessa, mukaan lukien seuraavat:

 • Ateroskleroosin (sepelvaltimotauti). Todisteet tukoksia valtimoissa takia öljyä ja muita aineita veressä saattavat näkyä kaikukardiografiatutkimukseen.

 • Aneurysman. Laajentuma tai heikkous osa sydänlihasta tai aortta (suuri valtimo, joka kuljettaa happipitoista verta sydämestä muualle elimistöön). Äärimmäisissä tapauksissa aneurysma voi revetä, joka on hätätilanne, koska nopea verenhukka pois verisuonia. Toisinaan aneurysma saattaa esiintyä keuhkojen verisuonia tai kirurgisen laastarin alueilla varsinkin jos mitään toimenpiteitä, kuten pallolaajennus, on tehty aikaisemmin.

 • Kardiomyopatia. Laajentuminen sydämen takia paksuuntuminen tai heikkeneminen sydänlihakseen.

 • Synnynnäinen sydänvika. Synnynnäinen sydänvika viittaa yhteen tai useampaan useita sairauksia, jotka ovat läsnä syntymän ("sikiövaurioita"). Jotkut synnynnäinen sydänsairaudet ovat:

  • Kammion (VSD). Tässä sairaudessa, reikä välillä tapahtuu kaksi alempaa kamaria sydämen. Tämän vuoksi reikä, verta vasemmasta kammiosta tyypillisesti virtaa takaisin oikeaan kammioon, koska korkeamman paineen vasemmasta kammiosta. Tämä aiheuttaa lisää volyymia verta pumpataan keuhkoihin oikeaan kammioon, joka voi luoda nesteen kertyminen ja ruuhkautumista keuhkoihin.

  • Pano suurta alusta. Tässä sairaudessa, ulosvirtaus kirjoitusten aortan ja keuhkovaltimon kytketään sikiön kehityksen aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että unoxygenated veri virtaa ulos kehon kautta keuhkovaltimon ja happipitoista verta virtaa takaisin keuhkoihin aortan. Kun itse, tämä tauti voi ylläpitää elämää syntymän jälkeen. Kuitenkin, on yleensä mukana vikoja, jotka sallivat jonkin verran happipitoista verta päästä muualle kehoon.

  • Tricuspid atresia. Tässä taudissa kolmiliuskaläpälleen välillä oikeaan eteiseen ja oikean kammion ei kehittyä kunnolla. Kun itse, tämä tarkoittaisi, että veri ei voitu pumpata tehokkaasti keuhkoihin saada happea, mutta on yleensä mukana vikoja, jotka mahdollistavat hieman verta mennä keuhkoihin.

 • Sydämen vajaatoiminta. Sairaus, jossa sydänlihas heikkenee siinä määrin, että veri ei voi pumpata tehokkaasti, mikä aiheuttaa nesteen kertyminen (ruuhkautuminen) keuhkoissa verenkiertoa ja verisuonten vatsa, jalat, nilkat, jalat ja muut osat kehossa.

 • Vasemman kammion hypertrofia (laajentuminen vasemman kammion). Korkea verenpaine tekee sydämen työskentelemään kovemmin aiheuttaa lihas vasemman kammion suuremmaksi.

 • Perikardiitti. Tulehdus sac (ohuen) joka ympäröi sydäntä.

 • Sydänläppävika. Yksi tai useampi sydämen neljä venttiiliä tulee viallinen, tai se voi olla synnynnäisesti väärin muotoiltu.

Sydämen ultraäänitutkimus voidaan tehdä vielä arvioimaan merkkejä tai oireita näistä ja muita sairauksia. Kaiku voi havaita sydänvaivoja kuten laajentuminen, poikkeavuuksia liikkeessä sydämen seinämän, veritulppa, ja sydämen venttiili poikkeavuuksia. Se mittaa myös vahvuus sydänlihaksen (ejektiofraktio). Kaiku on tarkempi kuin EKG, mutta myös kalliimpi.

Miten sydämen ultraäänitutkimus tehdään?

Perus sydämen ultraäänitutkimus voidaan tehdä lääkärin vastaanotolla, klinikalla tai sairaalassa. Menettelyyn, voit poistaa vaatteet vyötäröstä ylöspäin. Yksityisyyden varmistetaan käyttämällä verhoja rintaan ja rajoittamalla pääsyä menettelyn huoneeseen testin aikana. Tulet makaavat vasemmalla puolella pöydälle tai sängyssä, mutta voidaan pyytää vaihtamaan asentoa menettelyn aikana. EKG johtaa voidaan kiinnittää rintaa niin, että kaiku kuvia voidaan verrata EKG jäljittämistä aikana ja sen jälkeen. Ekokardiografia teknikko sovelletaan lämmennyt geeli rintaan. Sitten hän tulee kantaa anturin rintaan ja käyttää hieman painetta halutun kuvan. Teknikko siirtyy anturin ympärille rintaan niin, että kaikki alueet ja rakenteet sydämesi voidaan havaita. Testin aikana, eri kaiku edellä kuvattuja tekniikoita (M-tila, 2-D, 3-D-, Doppler-ja väri-Doppler-) voidaan käyttää. Et tietoinen eri tekniikoita paitsi että aikana Doppler tai väri Doppler, saatat kuulla "suhina-suhina" ääni. Tämä viuhahtava ääni on veressä liikkuvat läpi sydämen.

Kun kaikki kuvat on otettu, teknikko pyyhkii geeli rintaa, poista EKG elektrodit, ja antaa sinulle yksityisyyttä pukeutua. Kun menettely on saatu päätökseen, voit lähteä ja palata takaisin aiempaan toimintaan, ellei lääkäri kehota sinua eri tavalla. Menettely kestää yleensä noin 30-45 minuuttia suorittaa. Kuitenkin tekijät, kuten aikataulujen viivästymiseen, hätätilanteissa, ja muut tekijät voivat viivästyttää alkavaa menettelyä tai pidentää pituus se.

On olemassa muita kaiun menettelyjen ylittää perus-tutkinto. Nämä menettelyt on kuvattu alla.

 • Liikunta (stressi) echocardiogram. Alkuosan liikunta kaiku on samanlainen kuin perus-kaiku edellä kuvattua menettelyä. Jälkeen lepää kaiku kuvat on saatu, voit alkaa käyttää juoksumatolla tai kuntopyörällä. Harjoittelet, kunnes tavoite syke (Lääkäri määrittelee perustuvat ikäsi ja fyysinen sairaus) on saavutettu, tai kunnes et pysty jatkaa harjoittelua, koska rintakipu, jalkojen kipu, huimaus, vaikea hengenahdistus tai vaikea väsymys.

  Kun tavoite syke on saavutettu, voit jatkaa käyttää, jos pystyt, koska Harjoitusten kesto on tärkeä osa teidän stressiä testituloksen. Välittömästi sen jälkeen loppuun harjoituksessa makaamaan pöydälle tai bed and kaiku menettely toistetaan. Lääkäri vertaa lepää kaiku yksi tehdään heti harjoituksen jälkeen. Kun kaikki kuvat on otettu, teknikko pyyhkii geeli rintaa, poista EKG elektrodit, ja antaa sinulle yksityisyyttä pukeutua.

  Kun menettely on saatu päätökseen, voit lähteä ja palata takaisin aiempaan toimintaan, ellei lääkäri kehota sinua eri tavalla. Menettely kestää yleensä noin 45 minuuttia tunnissa suorittaa. Kuitenkin tekijät, kuten aikataulujen viivästymiseen, hätätilanteissa, ja muut tekijät voivat viivästyttää alkavaa menettelyä tai pidentää pituus se.

  Joitakin syitä, joiden liikunta ekokardiografia ovat, mutta eivät rajoitu, seuraavat:

  • Arvioida stressiä tai rasitustutkimukset potilailla, joilla tiedetään tai epäillään sepelvaltimotautia

  • Arvioida rasituksenkestävyys potilailla, joilla tietyntyyppisiin venttiili tauti

  • Arvioida rajat turvallista hoitoa potilaille, jotka ovat siirtymässä sydänkuntoutusohjelmassa ja / tai jotka ovat toipumassa sydämen tapahtuma, kuten sydänkohtaus tai sydänleikkauksen jälkeen

  • Arvioida verenpainetta harjoituksen aikana

 • Dobutamiinin rasitusultraäänikardiografia (DSE). Dobutamine on lääkitys antama IV, joka stimuloi sydämen ja jäljittelee vaikutuksia liikunnan aiheuttaa sen sykkimään nopeammin ja voimakkaammin. Dobutamiinin stressi echo suoritetaan korvikkeena liikunta kaiku, koska jotkut ihmiset ehkä pysty käyttämään juoksumatolla tai kuntopyörällä taudeista johtuvat esimerkiksi:

  • Hiljattain sydänkohtaus

  • Vaikea verenpainetauti (korkea verenpaine)

  • Vaikea rytmihäiriöt (syke on liian nopea, liian hidas tai liian epäsäännöllinen)

  • Vaikea jalkakipu liikunnan takia huono verenkierto jaloissa

  • Vaikea astma, keuhkolaajentuma tai krooninen keuhkoahtaumatauti ( COPD )

  • Aneurysm

  • Perikardiitti

  • Niveltulehdus ja muut ortopediset rajoitus

  Valmistelu DSE menettely on samanlainen kuin perus-kaiku on kuvattu edellä. Lisäksi IV Linja otetaan käyttöön käteen tai käsivarteen, ja verenpainemansetti sijoitetaan käsivarteen. Sinua saatetaan neuvoa jättämään tiettyjä lääkkeitä ennen toimenpidettä, joka voi häiritä testituloksia. Lähtötilanteen arviointi sykettä ja verenpainetta tehdään.

  Ekokardiografia teknikko sovelletaan lämmennyt geeli rintaan. Sitten hän tulee kantaa anturin rintaan ja käyttää hieman painetta halutun kuvan. Dobutamiinin infuusio aloitetaan nopeudella määräytyy painon. Infuusionopeudesta lisätään kolmen minuutin välein, kunnes olet saavuttanut tavoitteen syke (Lääkäri määrittelee perustuvat ikäsi ja fyysinen sairaus) tai kunnes suurin annos dobutamiinin on saavutettu. Jälkeen dobutamiinin käynnistetään ja jokaisen nousu dobutamidin korko, verenpaineesi tarkastetaan, EKG jäljittämistä tehdään, ja kaiku kuvat saadaan. Teknikko siirtyy anturin ympärille rintaan niin, että kaikki alueet ja rakenteet sydämesi voidaan havaita. Testin aikana, eri kaiku edellä kuvattuja tekniikoita (M-tila, 2-D, 3-D-, Doppler-ja väri-Doppler-) voidaan käyttää.

  Et tietoinen eri tekniikoita paitsi että aikana Doppler tai väri Doppler, saatat kuulla "suhina-suhina" ääni. Tämä viuhahtava ääni on veressä liikkuvat läpi sydämen.

  Kun olet saavuttanut tavoitteen syke tai enimmäismäärä dobutamiinin, lääkitys lopetetaan. Sykettä, verenpainetta, EKG, ja ECHO jatkaa seurataan 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat palanneet lähtötasoon valtion tai lähellä sitä. Kun kaikki kuvat on otettu, teknikko pyyhkii geeli rintaa, poista EKG elektrodit, ottaa IV-line ja tarjoavat sinulle yksityisyyttä pukeutua.

  Kun menettely on saatu päätökseen, voit lähteä ja palata takaisin aiempaan toimintaan, ellei lääkäri kehota sinua eri tavalla. DSE kestää yleensä noin yksi yhteen ja puoli tuntia suorittaa. Kuitenkin tekijät, kuten aikataulujen viivästymiseen, hätätilanteissa, ja muut tekijät voivat viivästyttää alkavaa menettelyä tai pidentää pituus se.

  Joitakin syitä, joiden dobutamiini stressi kaiku ovat, mutta eivät rajoitu niihin, seuraavat:

  • Arvioida sydämen toiminta ja rakenne

  • Arvioida rajat turvallista hoitoa potilaille, jotka ovat siirtymässä sydänkuntoutusohjelmassa ja / tai jotka ovat toipumassa sydämen tapahtuma, kuten sydänkohtaus tai sydänleikkauksen jälkeen

  • Arvioida verenpaine reaktion aikana stressitestien

  • Arvioida stressiä tai rasitustutkimukset potilailla, joilla tiedetään tai epäillään sepelvaltimotautia

  • Arvioida sydämen tilan potilaille, jotka ovat menossa leikkaukseen

 • Transesophageal ekokardiografia (TEE). Transesophageal ekokardiografia voidaan tehdä laittamalla koetin alas kurkusta (ruokatorven) ja sydämen taso. TEE anturi toimii samalla tavalla kuin muuntimen, jota käytetään muissa kaiun menettelyjä. Kuitenkin selkeämpi kuva voidaan saada, koska ääniaallot eivät tarvitse päästä ihon läpi, lihakseen, tai luukudoksen. Tietyt sydän, kuten venttiili häiriöt, veritulppa tai massojen sisällä sydämen kammiot, leikkely (kyynel) limakalvon aortan (valtimo, joka kuljettaa happipitoista verta sydämestä elimistöön), ja istutetaan proteesin (keinotekoinen ) sydän venttiilit ovat paremmin näkyviksi ja arvioitava TEE.

  TEE voidaan käyttää myös leikkauksen aikana arvioida sydämen tilan potilaalla tiedetään sydänsairaus, joille annetaan noncardiac menettelyjä, ja sen aikana sydänkirurgia arvioida vaikutuksia kirurgisia toimenpiteitä sydämeen, kuten ohitusleikkaus tai venttiilin korjauksen tai vaihdon.

  Saat TEE menettelyn, olet ottanut erityinen alue, jossa ekokardiografia ja EKG-laitteet. Tulet riisua vyötäröstä ylöspäin, ja EKG tyynyt kiinnitetään rintaan. Sinulle annetaan puku pukeutua. Tulet makaamaan pöydälle tai sängyn menettelyä. Laskimoon (IV) linja on laitettu käden tai käsivarren, jotta rauhoittava lääkitys voidaan antaa. Rauhoittavia lääkkeitä annetaan auttaa sinua rentoutumaan, mutta pysyt hereillä tarpeeksi auttaa menettelyssä nieleminen kuin TEE anturi on läpäissyt alas kurkusta. Puuduttavaa lääkitys tulee ruiskuttaa taakse kurkkuun tehdä kulkua TEE koetin muuta mukavaa. Echo kuvat saadaan eri näkökulmista, koska lääkäri voi sijoittaa TEE koetin etänä. Kun kaikki tarvittavat kuvat on saatu, TEE koetin poistetaan kurkkuun. Jatkatte seurataan palautusalueen kunnes nieluheijaste palaa ja voit niellä riittävän hyvin ottaa nesteitä ilman tukehtuminen ja kunnes olet valppaana tarpeeksi jättää. Sykkeen, EKG, verenpaine ja hengitys seurataan. Sinun happipitoisuus voidaan myös seurata. Sinun täytyy tehdä järjestelyjä joku ajaa sinut kotiin toimenpiteen jälkeen, koska et saa ajaa sen jälkeen, kun IV sedaatio.

  TEE kestää yleensä noin kaksi tuntia suorittaa. Kuitenkin menettelyn kestoa voidaan vaikuttaa tekijät, kuten aikataulujen viivästymiseen, hätätilanteissa, ja muita tekijöitä, jotka saattavat viivästyttää alkavaa menettelyä tai pidentää pituus se.

Etusivu  >  Angina  >  Ekokardiografia (echo)