Etusivu
Olobot - Terveys ja lääketieteellisen tiedon voit luottaa

Vinkkejä estää ACL polven nivelside vamman

Polvi on yhteinen, jossa kolme luut liittyä: reisi-, tai reisiluun, sääri-tai sääriluun ja polvilumpion tai polven korkki. Neljä nivelsiteet pitävät reisi-ja sääriluu ja antaa yhteinen vahvuus ja vakaus. Yksi näistä, anterior cruciate nivelside (ACL), on keskellä polven ja rajoitukset kierto ja liike eteenpäin, sääriluu. Viimeaikaiset tutkimukset arvioivat, että lähes 250000 ACL vammoja esiintyy vuosittain Euroopassa.

ACL on useimmiten venytetty tai revitty (tai molemmat) äkillinen kiertämällä - kun esimerkiksi jalat istutetaan yksi tapa ja polvet käännetään toiseen. Voit myös vahingoittaa ACL on nopeasti muuttumassa siihen suuntaan, johon olet muuttamassa, laittamalla jarrut liian nopeasti ajettaessa, tai jos olet nainen, kun rantautui hypätä. Naisen kehon rakenne ja hormonit aiheuttavat enemmän voimaa nivelsiteet, mikä lisää todennäköisyyttä, vahingon.

Tunnustaa ACL vamman

Ihmiset, jotka pelaavat koripalloa, lentopalloa, jalkapallo, tai jalkapallo, tai jotka hiihtää todennäköisimmin vahingoittaa heidän ACL kun ne hidastavat, nivel-tai maa-hypyn jälkeen.

Jos vahingoittaa sinun, et voi tuntea mitään kipua välittömästi. Saatat kuulla poksahdusäänet ja tuntea polvi antaa jalkojen alta.

Muutaman tunnin, huomaat turvotusta polven. Polvi satuttaa kun yrität kantaa sitä. On tärkeää pitää paino pois polvi, kunnes näet terveydenhuollon tarjoaja, tai voit loukata polven rustoa. Sinun tulisi käyttää jään vähentää turvotusta ja pitää jalka koholla. Käytä tarvittaessa kipulääkettä. Jos sinun täytyy kävellä, käyttää kainalosauvoja ja varmasti nähdä heti yhteys lääkäriin saada polvi arvioitava.

Diagnoosi

Lääkärisi saattaa tehdä fyysisiä testejä ja ottaa röntgenkuvat määrittää missä määrin teidän ACL vahinkoa. Jos ACL on vain osittain revitty, lääkäri voi määrätä harjoituksen ohjelma vahvistaa ympäröivän lihaksia ja ahdin suojella polven aikana toimintaa. Saatat tai ei tarvitse leikkausta. Leikkaus voi kiinnitä revitty päät nivelside tai rekonstruoida revitty nivelside palasta (siirteen) vahva, terve kudos otettu toisesta lähellä polven (omaluusiirre) tai ruumiin (allograft). Jos ACL on täysin revitty, se saattaa joutua vaihtamaan kirurgisesti.

Onnistunut leikkaus kiristää polvi ja palauttaa sen vakaus, joka auttaa sinua välttämään enempää vahinkoa.

Jälkeen ACL jälleenrakentaminen, sinun täytyy tehdä kuntoutus vähitellen palata polvi täyden joustavuuden ja vakauden.

Saatat myös joutua polvi ahdin väliaikaisesti ja luultavasti täytyy pysyä poissa urheilu noin vuoden kuluttua leikkauksesta.

Ehkäisy

Monet ACL vammoja voidaan estää, jos lihaksia, jotka ympäröivät polvet ovat vahvoja ja joustavia.

Ennaltaehkäisy keskittyy asianmukaisen hermoston ja lihasten valvonta polvi. Harjoitukset pyritään lisäämään lihasvoimaa, tasapainoa ja parantaa ydin voimaa ja vakautta.

Seuraavat koulutus vinkkejä voi vähentää riskiä ACL vamman:

  • Juna ja sairauksien ympäri vuoden.

  • Käytännössä asianmukaista lasku tekniikkaa jälkeen hyppyjä.

  • Kun pivot, Crouch ja taivuta polvet ja lonkat. Tämä vähentää stressiä ACL.

  • Vahvistaa hamstring ja quadriceps lihaksia. Lamaannuttaa lihas on takana reiteen, quadriceps lihas on edessä. Lihakset toimivat yhdessä taivuttaa tai suoristaa jalan. Vahvistamalla sekä lihakset voivat paremmin suojella jalka vastaan ​​polven vammat.

Etusivu  >  ACL vammoja  >  Vinkkejä estää ACL polven nivelside vamman